«Metalurga» akcionāriem jāizlemj, vai pārdot savas daļas par vienu latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

„Liepājas metalurga” akcionāriem otrdien līdz plkst. 12 jāsniedz atbilde kreditora piedāvājumam atpirkt akcijas par vienu latu. Pieaicinātais finanšu konsultants „Prudentia” neredz citu iespēju uzņēmuma glābšanā kā kreditoru kontroli pār uzņēmuma procesiem. Vienlaikus kreditori piedāvā esošajiem akcionāriem piedalīties uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanā.

Sergejam Zaharjinam, Iļjam Segalam un Kirovam Lipmanam tiek piedāvāts katram par vienu latu pārdot sev piederošās „Liepājas metalurga” akcijas uzņēmuma kreditoriem.

Turklāt Zaharjinam un Lipmanam jānoslēdz izlīgums par strīdus akcijām. Esošajiem akcionāriem tiek piedāvāts katram paturēt īpašumā pa vienai akcijai, kas nodrošinātu tiesības piedalīties turpmākā „Liepājas metalurga” pamatkapitāla palielināšanā.

Akcionāriem arī jānodrošina, ka „Liepājas metalurga” padome pārvēl uzņēmuma valdi uz kreditoru norādītām personām un atkāpjas. Pēc finanšu konsultanta ieteikuma, pašreizējie akcionāri, kuri nepiedalās „Liepājas metalurga” finansiālās glābšanas pasākumos, nedrīkst gūt labumu no kreditoru īstenotiem pasākumiem, it īpaši ņemot vērā to, ka starp kreditoriem ir valsts un valstij 100% piederošais uzņēmuma „Latvenergo”.

Uzņēmuma lielākie kreditori ir „Latvenergo”, „Citadele banka”, „SEB banka”, „Stemcor” un Valsts kase.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti