Linkaits: Vērts padomāt par «Latvenergo» akciju tirgošanu biržā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Būtu vērts padomāt par valsts AS "Latvenergo" akciju tirgošanu biržā, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija (JKP)).

Linkaits norādīja, ka "Latvenergo" strādā konkurējošā vidē un varētu būt interesants vienkāršajiem iedzīvotājiem. Vēl iespējams būtu biržā tirgot valstij piederošo infrastruktūras, lidostas vai komunikāciju tīklu uizņēmumus, taču šajā jautājumā jāpievērš uzmanība dažādiem valsts drošības aspektiem, stāstīja ministrs.

"Pirms pieciem gadiem bija noskaņojums: "lai paši peld, lai paši tiek galā". Pa šiem gadiem esam pamanījuši to, kā uzņēmumus pārvalda. No vadības tiek prasīts, lai mērķi tiek sasniegti, definēti un īstenoti," skaidroja Linkaits. Tajā pašā laikā tādiem valsts uzņēmumi, kā, piemēram, "Latvenergo" ir arī sociālas funkcijas. "Ja mēs pateiktu, ka par elektrību jāmaksā tik, cik jāmaksā, no brīvā tirgus viedokļa tas ir pareizi, bet vienkārši nebūs," teica Linkaits.

KONTEKSTS:

19. jūnijā atcelta "Latvenergo" padome. Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV") par iemeslu minēja neapmierinātību ar līdzšinējās padomes kūtrumu jaunu tirgu iekarošanā un elektroenerģijas sadales tarifu samazināšanā.

Atlaistās padomes vietā iecelta pagaidu padome, kuras sastāvā ir ekonomikas ministra padomnieks Pāvels Rebenoks, ministra biroja vadītāja Inese Kublicka, Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Kristaps Stepanovs, AS "Rigensis Bank" valdes loceklis Renārs Degro un Artūrs Šnoriņš. Rebenoks iecelts par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju, bet Degro - par padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") paziņoja, ka lēmums par "Latvenergo" padomes maiņu ir nepārdomāts un sasteigts, kā arī neatbilst labas pārvaldības principiem. Premjers pieprasījis ministram skaidrojumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti