«Latvenergo» padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Pāvels Rebenoks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts AS "Latvenergo" padome sapulcē trešdien, 19. jūnijā, par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju ievēlēja Pāvelu Rebenoku, bet padomes priekšsēdētāja vietnieku – Renāru Degro, liecina kompānijas sniegtā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Savukārt "Latvenergo" padomes revīzijas komitejā strādās Degro un Kristaps Stepanovs.

Uzņēmumā norāda, ka, pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, jaunā padome ievēlēta uz pagaidu termiņu, līdz Ekonomikas ministrija (EM) konkursa kārtībā izvēlēsies jaunus padomes locekļus.

"Atbilstoši akcionāra uzdevumam jaunajai padomei jāpaātrina uzsāktā efektivizācijas programma, lai sasniegtu konkurētspējīgu elektroenerģijas tarifu nodrošināšanu Latvijas ekonomikā un nodrošinātu atjaunotu skatu uz koncerna attīstību," teikts "Latvenergo" paziņojumā.

KONTEKSTS:

Trešdien, 19. jūnijā, atcelta valsts AS "Latvenergo" padome. Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV") par iemeslu minēja neapmierinātību ar līdzšinējās padomes kūtrumu jaunu tirgu iekarošanā un elektroenerģijas sadales tarifu samazināšanā.

Atlaistās padomes vietā iecelta pagaidu padome, kuras sastāvā ir ekonomikas ministra padomnieks Rebenoks, ministra biroja vadītāja Inese Kublicka, Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Stepanovs, AS "Rigensis Bank" valdes loceklis Degro un Artūrs Šnoriņš.

Premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") trešdien vakarā paziņoja, ka lēmums par "Latvenergo" padomes maiņu ir nepārdomāts un sasteigts, kā arī neatbilst labas pārvaldības principiem. Ministru prezidents pieprasījis ministram skaidrojumus. Tikmēr Nemiro ceturtdien intervijā Latvijas Radio teica, ka šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz dienesta ziņojumu. To gatavojis un iesniedzis "Latvenergo" valsts kapitāldaļu turētāja pārstāvis EM valsts sekretārs Ēriks Eglītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti