«Liepājas metalurga» mantas pircējs pirms darījuma testēs kausēšanas krāsni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Maksātnespējīgās „KVV Liepājas metalurgs” mantas potenciālais pircējs pirms darījuma noslēgšanas vēlas pārbaudīt uzņēmuma elektrotēraudkausēšanas krāsni, Latvijas Radio pastāstīja „KVV Liepājas metalurgs” maksātnespējas administratora Guntara Kora pārstāvis Dzintars Hmieļevskis.

Krāsns testēšanu apmaksās iespējamais pircējs, un tā varētu ilgt divus mēnešus.

Pircēja vārds publiski netiek atklāts, taču medijos izskanējis, ka tas ir Izraēlas pilsonis Igors Šamiss, kurš ir vienīgais valdes loceklis nesen Latvijā reģistrētajā uzņēmumā "K-1 Liepaja Metallurgical Plant".

„KVV Liepājas metalurgs” maksātnespējas administratora pārstāvis Dzintars Hmieļevskis
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

“Saskaņā ar iepriekš apstiprināto mantas pārdošanas plānu patlaban joprojām turpinās darījuma dokumentu saskaņošana ar potenciālo pircēju. Katrā ziņā vispirms tiks veikta testēšana, un

tad pēc testēšanas beigām mēs varēsim runāt par galīgo dokumentu saskaņošanas un parakstīšanas datumu.

Vai tas notiks vēl šā gada pēdējās dienās, vai tas būs jau nākamais gads, to šobrīd ir diezgan grūti precīzi pateikt,” sacīja Hmieļevskis.

Jau ziņots, ka “KVV Group” par 107 miljoniem eiro nopirka “Liepājas metalurga” ražotni 2014. gada rudenī pēc uzņēmuma pirmās maksātnespējas veiktās mantas izpārdošanas. Pirkuma līgums paredzēja samaksu pa daļām. Taču 2015.gada nogalē arī KVV radās grūtības ar naudas plūsmu un tas nevarēja veikt tālākos maksājumus par ražotnes pirkšanu.

2016.gada septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. Ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā bija nodarbināti 147 darbinieki. "KVV Liepājas metalurgs" īpašnieks, Ukrainas kompānijas "KVV Group" līdzīpašnieks Jevgēņijs Kazmins vērsies Starptautiskajā investīciju strīdu izskatīšanas centrā (ICSID) ar prasību pret Latvijas valsti.

Nu ražotnei tiek meklēts jauns investors, un līdz 16.oktobrim bija plānots pabeigt "KVV Liepājas metalurga" pārdošanas darījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti