Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Lailu Riekstu - Riekstiņu

Rīta Panorāma

Valters Sīlis iestudē Māra Bērziņa romānu "Svina garša"

Telefonintervija ar Uldi Sesku

Liepājas mērs: Grūti saprast patieso situāciju «Metalurgā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šobrīd ir grūti saprast patieso situāciju uzņēmumā "KVV Liepājas metalurgs", to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzina Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija).

Viņš atklāja, ka vēl pagājušajā nedēļā kompānijas vadība informēja, ka rūpnīca iepērk izejvielas, lai varētu turpināt velmēšanu, taču pašlaik patieso situāciju ir grūti saprast.

"Jo pēc pagājušās nedēļas Valsts kases un kreditoru lēmuma izpildīt bankas garantiju par labu Valsts kasei es jūtu, ka ir tāds zināms apjukums un, iespējams, strupceļš tieši tajos akcionāros," klāstīja Sesks.

Liepājas mērs teica, ka viņam ceturtdien, 4.februārī, ir paredzēta kārtējā tikšanās ar uzņēmuma vadību, un tad arī varētu saņemt precīzāku informāciju.

Uzņēmuma darbinieki izsaka dažādus viedokļus par turpmākām darba iespējām uzņēmumā. Vieni saka, ka ar šādu "KVV Liepājas metalurgs" nav iespējams strādāt, citi nav tik pesimistiski noskaņoti.

Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras sniegto informāciju neviens no "KVV Liepājas metalurga" darbiniekiem nav pieteicies uz bezdarbnieka pabalstu un darbu uzņēmumā nav pametis.

Ziņots, ka ceturtdien, 28. janvārī, "KVV Liepājas metalurgs" uz laiku pārtrauca savu darbu un otrdien, 2.februārī savas bažas par notiekošo uzņēmumā pauda arī uzņēmuma strādnieki, kas Rīgā bija ieradušies uz piketu pie valdības mājas.

Iepriekš „KVV Liepājas metalurgs” lūdzis Valsts kasei uz diviem gadiem atlikt 2,7 miljonus eiro lielo maksājumu, kas uzņēmumam bija jāsamaksā vēl 2015.gadā.

“Liepājas metalurgs" nonāca finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem un kļuva maksātnespējīgs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti