Dienas notikumu apskats

Saeimas monitoringa veicēji: Deputāti reizēm nespēj paskaidrot savus priekšlikumus

Dienas notikumu apskats

Aiovas štata iedzīvotāji pirmie izvēlas kādu no ASV prezidenta amata kandidātiem

"KVV Liepājas metalurgs" uz laiku apturējis ražošanu

«Liepājas metalurgs» uz laiku apturējis ražošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Metalurģijas uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" no 28.janvāra ir uz laiku apturējis ražošanu, atzina uzņēmuma valdes loceklis Igors Talanovs.

Lai gan uzņēmumam iepriekš bija grūtības nosegt saistības pret valsti 2,7 miljonu eiro apjomā un valsts, realizējot uzņēmuma ķīlas, atguvusi 10 miljonus, Talanovs norāda, ka lēmums uz laiku apturēt ražošanu ir saistīts ar negatīvām tendencēm gatavās produkcijas tirgū.

“Šo pauzi februārī mēs esam izplānojuši, lai samazinātu iespējamos finansiālos zaudējumus, kas saistīti ar kritumu gatavās produkcijas tirgū. Burtiski pagājušonedēļ tirgus kritās par aptuveni 10 procentiem, un apturot ražošanu, mums februārī varētu izdoties novērst zaudējumus aptuveni 600 tūkstoš eiro apjomā,” skaidroja Talanovs.

Mēneša vidū gan tikšot izvērtēta iespēja ražošanu atjaunot. “Jau februārī, paredzams, mēneša vidū, mēs varētu lemt par ražošanas atjaunošanu,” sola uzņēmuma valdes loceklis.

Talanovs steidz norādīt, ka ražošanas apturēšana neesot izmisuma solis: “Gribētu arī uzsvērt, ka šobrīd apstākļos, kad metalurģija Eiropā - un ne tikai Eiropā - strādā ar aptuveni 50 vai 70 procentu jaudām, šāda ražošanas ierobežošana uz laiku notiek visos nozares uzņēmumiem. Tāpēc tā nav nekāda sensacionālā ziņa nevienam uzņēmumam, un vēlamies arī lūgt to uztvert kā izsvērtu lēmumu, nevis izmisuma un ārkārtas soli."

Jau ziņots, ka „KVV Liepājas metalurgs” lūdzis Valsts kasei uz diviem gadiem atlikt 2,7 miljonus eiro lielo maksājumu, kas uzņēmumam bija jāsamaksā vēl 2015.gadā. 

“Liepājas metalurgs" nonāca finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem un kļuva maksātnespējīgs

Administratoram izdevās atrast uzņēmumam pircēju - Ukrainas holdinga kompānija "KVV Group" parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" iegādi, piedāvājot par to maksāt 107 miljonus eiro. 2015.gada janvārī “Liepājas metalurga” atslēgas svinīgi nodotas jaundibinātā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" vadībai. 

Tomēr jau maijā atklājās, ka no darba "KVV Liepājas metalurgs" atbrīvoti aptuveni 10 -15% darbinieku - metalurgi, kuri tikai nesen tika pieņemti darbā. Kā iemesls šādai rīcībai tiek minēts tas, ka nav piepildījušās uzņēmuma vadības optimistiskās prognozes par metalurģijas tirgu, tiek norādīts arī uz elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK). 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti