Panorāma

Notvertais pedofils darbojies 10 gadus

Panorāma

Novembris uz Latvijas ceļiem -- asiņains!

AS "Liepājas metalurgs" pasludina par maksātnespējīgu

Tiesa sāk «Liepājas metalurga» maksātnespēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas tiesa otrdien apmierinājusi "Liepājas metalurga" administratora Haralda Velmera pieteikumu pārtraukt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu un sākt maksātnespējas procesu.

„Ir apmierināts administratora Haralda Velmera pieteikums – ir izbeigts akciju sabiedrības „Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības process un pasludināts maksātnespējas process," apliecināja Liepājas tiesas pārstāve Inta Kurpa.

Par uzņēmuma maksātnespējas administratoru iecelts Velmers, kurš pārņems arī uzņēmuma vadību.

Velmers iepriekš norādīja, ka maksātnespējas process neapturēs centienus atjaunot kompāniju. Par saviem plāniem stāstīt administrators gan sola vien trešdien: „Pirmais solis būs ierasties „Liepājas metalurgā" un nodrošināt uzņēmuma vadības pārņemšanu. Bet attiecīgi sīkāk par soļiem informēšu rīt preses konferencē."

Savukārt uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans izplatījis paziņojumu, ka „pasludinot „Liepājas metalurga" maksātnespēju, visa atbildība gulsies uz administratora Haralda Velmera sirdsapziņas un no viņa būs atkarīgs, vai uzņēmums atjaunos darbību vai tomēr tiks izpārdots metāllūžņos". Lipmans esot gatavs sadarboties ar administratoru un iesaistīties "Liepājas metalurga" atjaunošanā.

Tikmēr „Liepājas metalurga" darbinieki gaida skaidrību gan par savām darbavietām, gan par algām. Pēdējā mēnesī tās nav izmaksātas pilnībā, norādīja arodbiedrības priekšsēdētājs Jānis Grava.

Arī par darbinieku nākotni Velmers pagaidām konkrētu atbildi nesniedz: „Protams, darbinieki, ja viņi nav saņēmuši algas, attiecīgi vai nu viņi saņems no garantiju fonda noteiktajos apmēros un pieteiksies uzņēmumā kā kreditori. Bet to visu es nevarēšu komentēt, jo man jānoskaidro visa faktiskā situācija."

Tikmēr Finanšu ministrija, kas pārrauga lielāko „Liepājas metalurga" kreditoru - Valsts kasi - norāda: maksātnespējas procesa uzsākšana ir likumsakarīgs iznākums akcionāru „klaji bezatbildīgajai rīcībai". Ministrija cer, ka administrators spēs kādam investoram realizēt „Metalurga" aktīvus, lai tas pēc iespējas ātrāk atsāktu ražošanu.

Jau ziņots, ka akcionāru strīdu un finanšu grūtību novājinātais „Liepājas metalurgs" pārtraucis ražošanu. Savukārt Valsts kase šogad par valsts galvoto kredītu „Metalurgam" samaksāja to izsniegušajai Itālijas bankai „UniCredit" vairāk nekā 50 miljonus latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti