Lielo investīciju projektu atbalstam papildus piešķir 41 miljonu eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Altum" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalsta programmā uzņēmējiem lieliem investīciju projektiem būs pieejams papildu finansējums 41 miljona apmērā. Par to sēdē otrdien, 21. decembrī, vienojās valdība, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Papildu atbalsts piešķirts, lai nodrošinātu finanšu pieejamību lieliem investīciju projektiem (vismaz 10 miljonu eiro apmērā), ekonomikas atveseļošanai pēc Covid-19 izraisītās krīzes, veicinātu jaunu investīciju veikšanu uzņēmējdarbības paplašināšanā, kā arī dotu stimulu uzņēmējiem veikt jaunas investīcijas.

EM atgādināja, ka atbalsta programma valdībā apstiprināta šā gada jūlija sākumā. Uzņēmējiem programmā ir pieejams aizdevums ar kapitāla atlaidi. Kapitāla atlaides pamatsummas dzēšanai maksimālais apmērs ir līdz 30% no aizdevuma summas, bet ne vairāk kā 10 miljoni eiro, ko piešķirs pēc pirmā nostrādātā gada no projekta realizācijas brīža. Aizdevums uzņēmumam tiek sniegts līdz 20 gadiem.

"Šobrīd lielo investīciju projektu aizdevumu programmas kopējais finansējums ir gandrīz 100 miljoni eiro.

Tas nodrošinās finanšu pieejamību un dos stimulu mūsu uzņēmējiem veikt ieguldījumus jaunu produktu izstrādē. Vienlaikus mēs stiprināsim mūsu uzņēmumu konkurētspēju, veicināsim jaunu, labi apmaksātu darba vietu radīšanu,  motivēsim veikt  ieguldījumus pētniecībā un attīstībā, kā arī nodrošināsim būtisku eksporta pieaugumu, kā rezultātā pieaugs arī nodokļu ieņēmumi," teica ekonomika ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība).

Atbalsta programmas īstenošanas laikā plānots radīt 800 jaunas darba vietas, katram projektam plānots trīs miljonu eiro eksporta pieaugums un 250 000 eiro pētniecības un attīstības izdevumi.

Vienlaikus veikti vairāki precizējumi atbalsta programmā. Tostarp precizēta atlases kārtu organizēšanas kārtība. Tāpat paredzēts, ka, izskatot atbalsta pieteikumus, tiks vērtēta uzņēmumu plānoto darba vietu izveide un plānotais vidējais mēneša darba samaksas bruto apmērs un citi. Plašāka informācija pieejama EM vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti