Lauksaimnieki Covid-19 krīzes laikā aicina darbā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ārkārtējās situācijas laikā, kad Covid-19 krīzes dēļ daļa cilvēku uz laiku ir zaudējusi darbu, Zemkopības ministrija aicina izmantot iespēju rast darbu lauku saimniecībās un uzņēmumos. Daļa Latvijas lauku saimniecību izjūt darbaspēka trūkumu un piedāvā gan pastāvīgu, gan sezonas darbu dažādās lauksaimniecības nozarēs, paziņojuma medijiem norādīja ministrija.

Darba meklētāji vakancēm darbam lauku saimniecībās var pieteikties attālināti Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) CV un vakanču portālā.

Šobrīd NVA ir reģistrēts ap 700 aktuālo brīvo darba vietu lauksaimniecības jomā.

Tāpat arī darba devēji, meklējot darbiniekus, ir aicināti vakances savās lauku saimniecībās vai uzņēmumos pieteikt NVA CV un vakanču portālā.

Vairākās lauksaimniecības nozarēs uzņēmēji saskaras ar regulāru darbaspēka trūkumu. Piemēram, darbinieki ir ļoti gaidīti dārzkopībā un augļkopībā gan tagad – lauksaimnieciskās ražošanas sezonas sākumā, gan arī ražas novākšanas laikā vasarā un rudenī.

Darbinieku trūkuma dēļ nereti dārzkopībā un augļkopībā uz lauka nenovākta paliek daļa no izaudzētā. 2020. gada lauku darbu sezonā saskaņā ar aplēsēm dārzkopības un augļkopības nozares varētu piedāvāt darbu līdz pat 2000 strādājošo. Lauku saimniecības darbiniekus gaida ar lielu atsaucību.

KONTEKSTS:

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā, bet 25. martā pirmo reizi ir konstatēti pieci inficēšanas gadījumi cilvēkiem, kuri nav bijuši ārzemēs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 slimniekiem, kas nozīmē, ka vīruss cirkulē sabiedrībā.

Lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos, Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim. Cīņai ar vīrusu noteica aizvien stingrākus ierobežojumus, mācībām skolās jānotiek attālināti, atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi, brīvdienās daļēji slēgti tirdzniecības centri. Noteikti arī jauni pulcēšanās ierobežojumi, ārpus mājām vienkopus ļaujot atrasties ne vairāk par diviem cilvēkiem vai ģimeni.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti