Rīta Panorāma

Francijas prezidents Makrons

Rīta Panorāma

Intervija ar Inesi Mauriņu un Andreju Ērgli

Latvietis Anglijā atver otru kafejnīcu

Latvietis Miks Vizbulis Anglijā atver otru kafejnīcu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Anglijā dzīvojošais latvietis Miks Vizbulis par spīti pandēmijai septembra beigās ir atvēris jau otro nelielo kafejnīcu. Pirmā kafejnīca, kas atrodas blakus pilsētā, tika atvērta pagājušogad, abās kafejnīcās strādā tikai latvieši. Uzņēmējs nākotnē skatās pozitīvi, apgalvojot, ka, izvērtējot situāciju, bieži vien mīnusu var pārvērst par plusu, un pandēmija nenozīmē biznesa beigas.

Vidusanglijas mazpilsētā ar 10 000 iedzīvotājiem veikalu nav daudz, taču vietējie labprāt iegādājas ēdienu līdzi nešanai vai paēd brokastis tuvējā kafejnīcā.

Kad pavasarī ārkārtējās situācijas dēļ daudzus ēdināšanas uzņēmumus nācās slēgt, vinnēja tie, kuri spēja nodrošināt ēdiena piegādi mājās.

"Tā ir viena no nozarēm, kuru viss ar kovidu saistītais pat uzlaboja, jo veikalos bija krīze, kad kaut ko nevar dabūt. Arī mēs saskārāmies ar vairākām pozīcijām, ko bija grūtāk dabūt. Bet mēs to atrisinājām, un līdz ar to cilvēkam, ja viņš nevar dabūt veikalā, ko viņš grib, viņš noteikti var dabūt pie mums paēst," teica Vizbulis.

Lai iepazīstinātu vietējos iedzīvotājus ar jauno kafejnīcu, triju bērnu tētis bukletu iznēsāšanā lika pie darba arī ģimeni.

"Tad bērniem bija iespēja nopelnīt sev kabatas naudu, jo mēs ar viņiem pavadījām pusotru stundu, iepazīstot Lutevortas pilsētu un staigājot, izmētājot [bukletus] pa mājām, lai iepazīstinātu ar jauno iestādi viņu rajonā. Vēl joprojām vecā labā druka un pastkastes ir viens no labākajiem mārketinga veidiem, kā iepazīstināt ar sevi!" klāstīja uzņēmējs.

Ar kafejnīcas logo, kas ir paša zīmēts, ir apdrukātas pat sejas maskas un darbinieku krekliņi. Apmeklētāju ērtībām uzstādīti vairāki mobilo ierīču lādēšanas punkti, arī bezkontakta.

"Ir no rītiem cilvēki, kas pasūta brokastis un līdzi paņēmuši savu avīzi, un viņi sēž vismaz pusstundu, pat vairāk, sēž, lasa avīzi, cits telefonā lasa ziņas," teica menedžera asistente Ilze Krūmiņa.

Īpašs lepnums ir jaunais kases aparāts, kam ir teju visas iespējamās funkcijas.

"Ir opcija maksāt ar bezkontakta karti, var manuāli ievadīt kredītkarti, no turienes izsūtīt rēķinu, e-pastā ir links, līdz ar to var samaksāt par visu. Te var izveidot klientu bāzi, jau klients automātiski nāk, viņa detaļas jau ir iekšā [sistēmā]," tā Vizbulis.

Iespējams, nākotnē varētu izveidot pat kafejnīcu ķēdi, taču līdz tam vēl tāls ceļš ejams. "Gudrais mācās no citu kļūdām, muļķis no savējām. (..) Tā izglītība un pieredze gada laikā... nu, tā nenāca lēti, bet gada laikā šis tas ir apzināts un ir daudz, daudz lietu  saprastas, kā darīt labāk, kā darīt savādāk," teica Vizbulis.

Kad britu valdība atļaus pulcēties lielākam cilvēku skaitam, tad tiks uzlikts lielais ekrāns, lai varētu skatīties hokeju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti