«KVV Group»: Nākotnē «Metalurga» akcijas varētu tirgot biržā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Iespējams, ka nākotnē "Liepājas metalurgs" (LM) varētu tikt iekļauts Ukrainas uzņēmuma "KVV Group" izveidotā Eiropas metalurģijas koncernā, kura akcijas tiks kotētas biržā, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "KVV Group" īpašnieks Valērijs Krištals.

"Domāju, ka tas ir tālākas nākotnes jautājums, pēc gadiem pieciem apmēram. Citu investoru piesaiste ir iespējama, arī kotēšanās biržā ir iespējama. Iespējams, ka pēc šiem pieciem gadiem tas vairs nebūs viens pats LM, iespējams, ka tas jau būs koncerns, kuru veidos trīs metalurģijas rūpnīcas dažādās Eiropas valstīs," sacīja Krištals.

Viņš pieļāva iespēju, ka šī koncerna akcijas varētu tikt kotētas, piemēram, Londonas biržā. Metalurģijas koncerna izveide Eiropas Savienības valstīs ir "KVV Group" plānos, bet startēšana biržā nozīmēs biznesa caurskatāmību un atklātību, arī tas ir "KVV Group" mērķis.

"Tās ir tikai idejas, atgriezīsimies pie šīs sarunas pēc kādiem trīs gadiem. Tagad galvenais uzdevums ir atjaunot LM darbību pilnā apjomā," piebilda Krištals.

Tiesības slēgt darījumu par LM pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums "KVV Group". "KVV Group" par LM ir piedāvājusi maksāt 107 miljonus eiro. 2.oktobrī LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers un Krištals parakstīja līgumu par LM pārdošanu.

Ieguldot papildu 30 miljonus eiro, Ukrainas uzņēmums plāno atjaunot ražošanu LM jau šogad. Latvijā jau ir reģistrēta jauna AS "KVV Liepājas metalurgs".

Saskaņā ar Finanšu ministrijas (FM) un administratora konsultanta "Prudentia" veiktajiem aprēķiniem, atjaunojot LM darbību 2015.gadā ar jaudu, pielīdzināmu 80% no 2012.gada ražošanas jaudas un 2016.gadā to sasniedzot 100% apmērā, Latvijas tautsaimniecības ieguvums laika posmā no 2015.gada līdz 2019.gadam ir pielīdzināms 950 miljoniem eiro, no kuriem 152 miljoni eiro tiktu saņemti nodokļos.

FM norāda, ka, realizējot šo darījumu, jau pirmajā maksājumā tiks atgūti līdzekļi, kas tika ieguldīti uzņēmuma uzturēšanā pēc tā darbības pārtraukšanas. Tāpat atsevišķi no rūpnīcas tiek realizētas arī citas ķīlas. Piemēram, Valsts kase jau ir saņēmusi 768 000 eiro no medicīniski sanitārās daļas realizācijas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti