Garantētās atlīdzības «ABLV Bank» klientiem izmaksās bankā «Citadele»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 2 mēnešiem.

Garantētās atlīdzības "ABLV Bank" klientiem jau sestdien, 3. martā sāks izmaksāt AS "Citadele", liecina lsm.lv rīcībā nonākusi neoficiāla informācija.

Iepriekš ceturtdien bija ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu par garantēto atlīdzību izmaksu līdz 100 000 eiro sākt sestdien. Taču tad nebija teikts, kura komisijas izraudzītā banka to varētu veikt.

FKTK atgādina, ka šajā garantēto atlīdzību izmaksas gadījumā Latvijas Noguldījumu garantiju fonda (NGF) līdzekļi atlīdzību izmaksai netiks izmantoti, jo "ABLV Bank" ir pietiekami daudz līdzekļu.

Garantēto atlīdzību izmaksai "ABLV Bank" klientiem ir nepieciešami 480 miljoni eiro, kurus banka jau ieskaitījusi FKTK kontā, kurā tiek glabāti NGF līdzekļi.

Katram klientam, kura noguldījumi bankā nepārsniedz 100 000 eiro, tiek atmaksāti visi līdzekļi līdz šai summai.

Plašāku informāciju FKTK sola sniegt preses konferencē piektdien, 2.martā.

KONTEKSTS:

"ABLV Bank" problēmas publiski izskanēja 13.februārī, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās, pēc kā bankai radās grūtības.  Naktī uz 24.februāri FKTK pieņēma lēmumu, ka “ABLV Bank” ir iestājusies noguldījumu nepieejamība. Eiropas Centrālā banka (ECB) paziņoja, ka "ABLV Bank" tiks likvidēta, un tās glābšana nav sabiedrības interesēs. "ABLV Bank"  ārkārtas akcionāru pilnsapulce 26. februārī pieņēmusi lēmumu par pašlikvidāciju.

"ABLV Bank" pēc aktīvu apjoma pērn beigās bija trešā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti