Rīta Panorāma

Grupas "CREDO" lielkoncerts "Ko tu dungo savā kabatā"

Rīta Panorāma

Maksās kompensāciju 1972. gada olimpiādes krīzes upuriem

Francijā pēc Covid krīzes atdzimst tūrisma industrija

Francijā pēc Covid-19 krīzes atdzimst tūrisma industrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Neraugoties uz karsto vasaru, sausumu un problēmām lidostās, Francijas tūrisma industrijas rādītāji pārsnieguši pirmspandēmijas līmeni. To veicināja gan ierobežojumu atcelšana, gan eiro kursa samazināšanās attiecībā pret dolāru.

Francijas tūrisma ministre Olīvija Greguāra informēja, ka atvaļinājumu sezonā ceļojumos devās 35 miljoni francūžu jeb septiņi no desmit ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Pagājušajā gadā šis rādītājs bija zemāks. Atgriezušies arī tūristi no Eiropas un Amerikas Savienotajām Valstīm.

Pozitīvo tendenci apstiprināja žurnālistu uz ielām sastaptie iebraucēji. Kāda ASV pilsētas Hjūstonas iedzīvotāja norādīja, ka dolārs ir kļuvis vērtīgāks, tāpēc kļuvusi izdevīgāka iepirkšanās. Viņa arī nolēmusi izveidot eiro rezervi nākamajiem braucieniem. Savukārt kāda ģimene no Itālijas kā galveno iemeslu braucienam minēja to, ka cilvēki atkal var brīvi ceļot un beidzies pandēmijas laika "ieslodzījuma" periods.

Vasaras sezona bijusi tik aktīva, ka varas iestādes pat sāk domāt par piekļuves ierobežošanu atsevišķiem objektiem un viesu piesaistīšanu mazāk zināmiem galamērķiem. Eksperti arī atgādināja par klimata izmaiņām, tāpēc ilgtermiņā jādomā par negatīvo seku mazināšanu nozarei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti