Ēdinātājiem atkal būs pārbaudes pirms atvēršanas; veikalos turpinās fasēt pārtiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Arī pēc Covid-19 izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām daļa ierobežojumu paliek spēkā, arī ēdinātājiem un pārtikas tirgotājiem būs jāievēro piesardzības pasākumi – jaunus pārtikas uzņēmumus pirms atvēršanas pārbaudīs Pārtikas un veterinārais dienests, bet veikalos joprojām būs jānodrošina, ka novērstas iespējas dažādiem klientiem pieskarties neiepakotai precei, informēja Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA).

LTA ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) saskaņoja viedokļus par aizsardzības pasākumiem pārtikas apritē. Prasības attieksies uz visiem tirgotājiem, ēdinātājiem un citiem pārtikas aprites dalībniekiem.

Tā kā nereti atsevišķi jaunatvērti uzņēmumi pilnībā neievēroja pārtikas aprites prasības, turpmāk jaunizveidoti uzņēmumi nevarēs uzsākt darbu, pirms to telpas un iekārtojumu neapsekos PVD.

Bija laiks, kad šī pirmsreģistrācijas pārbaude bija atcelta, tomēr praksē izrādījās, ka daļa uzņēmēju rīkojās bezatbildīgi, piemēram, pat uzsāka darbu telpās bez tualetes vai karstā ūdens padeves.  

Turpmāk atkal ieviesīs pārbaudes, līdz ar to jārēķinās, ka reģistrācija var ieilgt līdz 20 dienām un savlaicīgāk jāiesniedz pieteikums darba uzsākšanai.

Pirmsreģistrācijas pārbaudes nav jāveic telpās, kas jau bija izmantotas ēdināšanai vai pārtikas tirdzniecībai un mainījies tikai telpu lietotājs.

Šobrīd veikalos ražotāja nefasētas preces (konfektes, cepumi, bulciņas utml.) fasē pats tirgotājs.  Tirgotājs var nefasēt preces, ja pārdevējs pats tās izsniedz pircējam. Galvenais – novērst iespējas dažādiem klientiem pieskarties neiepakotai precei.

Vērojot, kas notiek praksē kafijas un citu līdzņemšanai sagatavotu uzkodu pārdošanā, uzņēmumu pārstāvji interesējās, vai nepieciešams pasniegt apmeklētājiem vienreizējās krūzītes fasētā veidā.  Tā ir katra uzņēmuma pieeja un izvēle – to darīt vai ne. Var izsniegt individuāli katram pircējam, tad nav jāfasē. Viss jādara iespēju robežās - kurš grib un var, fasē atsevišķos maisiņos, tomēr tā nav obligāta prasība, informēja LTA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti