Dombrovskis Japānā meklēs iespējas paplašināt sakarus ekonomikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) svētdien dodas uz Japānu, lai meklētu jaunas iespējas sadarbības paplašināšanā ekonomikā, informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Premjeram paredzētas tikšanās ar šīs valsts amatpersonām un uzņēmējiem, tāpat vizītes mērķis ir aktualizēt Latvijas mērķi iestāties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Tiekoties ar Japānas augstākajām amatpersonām, Dombrovskis pārrunās abu valstu politiskās attiecības, dalību starptautiskajās organizācijās, kultūras un izglītības jomā. Dombrovskis vizītes laikā tiksies ar Japānas premjerministru Šinzo Abi un zemes infrastruktūras, transporta un tūrisma ministru Akihiro Ohtu. Ministru prezidentu uzņems arī Japānas parlamentā Latvijas-Japānas sadraudzības biedrības vadītājs Hirofumi Nakasone.

Ņemot vērā, ka Latvijas un Japānas ekonomiskajai sadarbībai ir tālākas izaugsmes potenciāls, vizītes laikā plānotas tikšanās ar "Japan Airlines", "Hitachi", "Mitsubishi Corporation", "Jetro" un citiem Japānas uzņēmumiem. Plānotas tikšanās arī ar Japānas Starptautiskās sadarbības banku un biznesa asociācijām "Keidanren" un Japānas Lielo uzņēmumu vadītāju asociācija.

Tāpat ne mazāk svarīgs aspekts būšot Eiropas Savienības un Japānas attiecību padziļināšana, tostarp sarunu sākšana par ES-Japānas ietvarlīguma noslēgšanu un Brīvās tirdzniecības līgumu.

Viesojoties Japānā, premjeram plānota publiska lekcija un vairākas tikšanās par Latvijas pieredzi, pārvarot finanšu krīzi, un atgriešanos uz ekonomiskās izaugsmes ceļa. Lekcija notiks Ārvalstu žurnālistu klubā, savukārt tikšanās plānota ar Starptautisko sadraudzības padomi un Pasaules Prezidentu organizāciju, kuras apvieno lielo Japānas uzņēmumu bijušos vadītājus, diplomātus un amatpersonas.

Dombrovski vizītē uz Japānu pavadīs arī Latvijas uzņēmēju delegācija, kas pārstāvēs pārtikas ražošanas, dabisko šķiedru, lauksaimniecības, rūpniecisko iekārtu ražošanas, konsultāciju un finanšu nozares, kā arī transporta un loģistikas jomu.

8.aprīlī Dombrovskim plānota lekcija Ārvalstu žurnālistu klubā, tikšanās ar "Japan Airlines" vadību, kā arī tikšanās ar zemes infrastruktūras, transporta un tūrisma ministru Ohtu. 9.aprīlī Dombrovskis piedalīsies darba brokastīs ar Japānas parlamenta Latvijas-Japānas sadraudzības biedrības vadītāju, tiksies ar "Hitachi Corporation" vadību un Japānas Biznesa asociācijas vadību.

Trešdien, 10.aprīlī, premjeram plānotas darba brokastis ar Pasaules Prezidentu organizācijas pārstāvjiem, pēc tam viņš sniegs interviju Japānas ekonomikas laikrakstam "Nikkei Shimbun" un tiksies ar uzņēmuma "Jetro" prezidentu, kā arī atklās biznesa semināru. Tāpat trešdien ir paredzēta tikšanās ar Japānas Lielo uzņēmumu vadītāju asociāciju un Japānas premjerministru. Vizītes noslēdzošajā dienā ceturtdien, 11.aprīlī, premjers sniegs interviju "Kyodo News", tiksies ar "Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation" vadību, kā arī tiksies ar Japānas Starptautiskās sadarbības bankas vadību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti