Atbalsts Covid-19 krīzē skartajiem uzņēmumiem būs pieejams arī nākamgad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nākamgad turpinās sniegt finanšu institūcijas “Altum” atbalstu maziem, vidējiem un lieliem uzņēmumiem arī 2021. gadā,  otrdien, 17. decembrī, nolēma valdība.

Tūrisma operatoriem nākamgad būs pieejamas “Altum” garantijas banku nodrošinājuma garantiju saņemšanai. Šim mērķim paredzēts papildu finansējums aizdevumu garantiju programmā 20 miljonu eiro apmērā, informēja Ekonomikas ministrija.

Līdz 2021. gada 30. jūnijam “Altum” turpinās piešķirt:

  • garantijas lielajiem komersantiem;
  • apgrozāmo līdzekļu aizdevumus ar papildu finansējumu 10 miljonu eiro apmērā;
  • garantijas banku kredītbrīvdienu piešķiršanai;
  • eksporta kredītu garantijas neatkarīgi no eksporta partnera valsts un uzņēmuma lieluma.

Savukārt garantijas Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai, kas tiek piešķirtas ar komercbanku starpniecību, būs pieejamas līdz 2021. gada 31. decembrim.

Tāpat līdz 2023. gadam tiks turpinātas līdzšinējās atbalsta programmas aizdevumu garantiju veidā jauniem un esošiem komercbanku finanšu pakalpojumiem, kuras komersantiem izsniedz gan “Altum”, gan ar komercbanku starpniecību un ir pieejamas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem un lielajiem saimnieciskās darbības veicējiem.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (“KPV LV”) norādīja, ka "Covid-19 izraisītā krīze turpina ietekmēt valstu ekonomikas un ikvienu no mums. Lai palīdzētu mūsu tautsaimniecības mugurkaulam – uzņēmējiem noturēties šajā sarežģītajā laikā un ātrāk pārvarēt krīzes radītās sekas, sadarbībā ar “Altum'' un bankām mēs turpināsim sniegt mūsu uzņēmējiem tik nozīmīgo atbalstu arī nākamgad.”

KONTEKSTS:

Kopš rudens sākumā Covid-19 izplatība Latvijā turpināja pieaugt, veselības aprūpes sistēma tika aizvien vairāk noslogota, lai palīdzētu Covid-19  pacientiem, nācās aizvien vairāk samazināt citu plānveida pakalpojumu skaitu, turklāt slimības izplatība saasināja arī mediķu trūkuma problēmas.  

Valdība 1. decembrī nolēma pagarināt ārkārtējo situāciju Covid-19  izplatības ierobežošanai līdz 11. janvārim. Ierobežojumi ir tikpat stingri kā pavasarī – jāievēro “2+2”  princips. Tas nozīmē, ka tikties drīkst tikai divi cilvēki no dažādām mājsaimniecībām, ievērojot divu metru distanci. Lai mazinātu slimības izplatību, valdība noteica arī vairākus ierobežojumus dažādās nozarēs, kas nereti izraisīja neizpratni, un kurus vēlāk nācās labot.

Bet no decembra beigām plānoti vēl stingrāki ierobežojumi. Izskanēja, ka apsvērta arī pārvietošanās ierobežošana, aicinot cilvēkus nepamest savu dzīvesvietu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti