Daugavpils teātrī pēc pusgadsimta atgriežas operas iestudējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šobrīd Valsts Daugavpils teātrī top pirmizrāde - Volfganga Amadeja Mocarta opera „Teātra direktors”.

Tas būs šīs sezonas galvenais uzvedums, saka teātra darbinieki un šīs izrādes veidotāji, solot skatītājus pārsteigt ne tikai ar pārliecinošu muzikālo priekšnesumu, bet arī ar radošu, brīžiem izaicinošu un ekstravagantu vizuālo noformējumu. Izrādei tiek piesaistīti viesmākslinieki no Nacionālās operas, kā arī pašmāju solisti, Daugavpils kamerorķestris un modernā baleta trupa.

Turklāt no jauna celta gaismā un zem teātra lielās skatuves grīdas atklāta senā orķestra bedre. Bet no Holivudas apavu fabrikas, kur pēc pasūtījuma tiek ražoti apavi tādām slavenībām kā Madonna un „Lady Gaga”, uz Daugavpils teātri ceļo arī speciāli šim uzvedumam radīti apavi.

Izrādes režisors ir Daugavpils teātra direktors Oļegs Šapošņikovs.

Kopā ar Nacionālās operas māksliniekiem uz skatuves dzied arī Daugavpils mūzikas vidusskolas studente Olga Vrešča, meitenei tā ir jauna pieredze un arī liela slodze, jo intensīvie mēģinājumi rit paralēli eksāmenu laikam skolā.

Pirms pusgadsimta Daugavpils teātrī tika iestudēta Verdi opera „Traviata”. Volfganga Amadeja Mocarta opera „Teātra direktors” pirmizrādi piedzīvos jau nākamās nedēlas nogalē 31. maijā, stāsta teātra pārstāvis Jānis Krūtkrāmelis, atklājot, ka šim uzvedumam ir piemeklēts arī īpašs vizuālais noformējums.

„Teātra direktors” nebūs opera tās klasiskajā formā, bet gan operas un vieglas komēdijas sajaukums, ko raksturo operas žanrs singspiel, kas radies 17. gadsimtā. Šāda žanra forma paredz konfliktu risināšanu ar humoru, starp dialogiem iestarpinot ārijas, ko izdzied solisti, tādējādi skatītājiem piedāvājot viegli uztverošu un saistošu priekšnesumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti