Sāksies cīņa par «Radīti mūzikai» galveno balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 1.marta pulksten 18.50 LTV1 ēterā turpmākos sešus svētdienu vakarus savu talantu un personības šarmu pierādīs astoņi aizrautīgi jaunie klasiskās mūzikas virtuozi, cīnoties par šova "Radīti mūzikai" galveno balvu - naudas summu 1000 eiro, kas paredzēta uzvarētāja izvēlētā mērķa apmaksai.

Konkursa ietvaros jaunajiem talantiem jādemonstrē spoža virtuozitāte, profesionāli jāatskaņo pazīstamas melodijas, jāinterpretē zināmas klasiskās mūzikas un popmūzikas skaņdarbus, kā arī jādemonstrē improvizācijas prasmes, spēju uzstāties kopā ar slaveniem klasiskās mūzikas izpildītājiem un savaldzināt auditoriju.

“Klasiskā mūzika ir viena no pasaules vērtībām. No tās ir radies viss tas, kas šobrīd ir pieejams mūzikas pasaulē. Es ceru, ka arī jaunieši, skatoties “Radīti mūzikai”, sapratīs, ka klasiskā mūzika ir mainījusies līdz ar laiku un sen vairs nav kaut kas garlaicīgs, ko klausās tikai omītes un opīši,” saka akadēmiskās mūzikas šova “Radīti mūzikai” otrās sezonas vadītājs Valters Frīdenbergs.

Pirmajā “Radīti mūzikai” koncerta tiešraidē konkursantiem viņiem atvēlētajās trīs priekšnesuma minūtēs būs jāspēlē brīvās izvēles skaņdarbs, kas ļauj nodemonstrēt viņu spožo virtuozitāti un parādīt katra mūzikas instrumenta skanējuma iespējas vai mudina klausītājus ļauties melodijas plūdumam un liek iedziļināties kādā ar pašu izpildītāju saistītā muzikālā ceļojumā.

Kopā ar otrās sezonas konkursa muzikālo konsultantu ģitāristu Kasparu Zemīti dalībnieki būs parūpējušies, lai tas būtu neaizmirstams muzikāls baudījums gan klasiskās mūzikas gardēžiem, gan tiem, kuri, iespējams, klasisko mūziku pirms šova “Radīti mūzikai” nav klausījušies.

Katrā konkursa “Radīti mūzikai” tiešraidē skatītāji redzēs ne tikai dalībnieku iepriekš sagatavotos muzikālos priekšnesumus, bet arī eksperimentus, kuros piedalīsies jaunie virtuozi. Katrs pārbaudījums jaunos talantus tuvinās realitātei, ļaujot neaizmirst, ka akadēmiskās mūzikas solista prasmes nav iegūstamas tikai uz spožām skatuvēm, tās jāveido dzīvē.

Dalībnieku uzstāšanos un meistarību vērtēs ne tikai skatītāji, bet arī profesionāla žūrija. Pirmajā raidījumā dalībnieku uzstāšanos vērtēs muzikoloģe un Latvijas Radio 3 – Klasika direktore Gunda Vaivode, latviešu diriģents, šobrīd Novosibirskas akadēmiskā operas un baleta teātra diriģents Ainārs Rubiķis un komponists Arturs Maskats.

Vairāk informācijas par “Radīti mūzikai” otrās sezonas astoņiem dalībniekiem varēsiet atrast šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti