Panorāma

Aicina nekārt eglītēs gardumus meža dzīvniekiem

Panorāma

Tēvs Karols: Man ļoti patīk Latvija un latvieši

"Tev tuvumā" bez Valtera Frīdenberga balss

Koncerts «Tev tuvumā» izskan bez Valtera Frīdenberga balss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šie ir pirmie Ziemassvētki, kurus grupas “Putnu balle” dziedošā ģimene sagaida ar aizlauztu spārnu. Onkoloģiskas slimības uzveikts, bet nepadevies līdz pat pēdējam elpas vilcienam, viņu draugs un mūsu kolēģis Valters Frīdenbergs šoruden devās mūžībā. 

Taču tagad, koncertējot baznīcās, draugi viņa klātbūtni jūt katrā dziesmā. Un, izpildot Valtera balsij domātās rindas dziesmās, ir skaidrs, viņš ir tepat – tuvumā.  

Savulaik grupa “Putnu balle” bija mūziķa Valtera Frīdenberga ģimene. Viņa draugi atzīst, ka Valčiņa eņģeļa spārni nu jūtami katrā uzstāšanās reizē. 

“Priekšējos monitoros, kur atskan balsis, mēs katrs dziedātājs, katrs zinām, kura balss, ko Valča būtu ņēmis. Šie Ziemassvētki ir ne tikai kolektīva sērošana. Pārkāpšana pāri slieksnim,” atzīst mūziķis Kārlis Būmeisters. 

Viņu papildina dziedātāja Līva Kalniņa: “Jau sākumā skan divi eņģeļi, to nav iespējams aizmirst. Tas mums tāds kolektīvais mierinājums un pāri kāpšana slieksnim. Valča vienmēr būs blakus.” 

Arī dziedātāja  Kristiāna Stirāne uzsver, ka vēl pirms gada Valters bija Vācijā un šogad viņa pietrūkstot. No otras puses, gaišumu dodot skatītāji. 

“Tev tuvumā” dziedošā ģimene nu tāda ir arī viņa otrai pusītei – Kristīnei.

Astoņu gadu laikā no vienkārša Ziemassvētku laika uzveduma “Tev tuvumā” koncerts kļuvis par muzikālu programmu, kurā skan latviešu komponistu jaundarbi. 

“Daudzu gadu laikā ir iemantojis cilvēku uzticību, visas dziesmas ir melodiskas un uzrunā,” uzskata komponists Aivars Hermanis.  

“Mēs viens otram esam tā Ziemassvētku sajūta. Jau astoto gadu. Tieši tas cilvēkiem rada to īpašo sajūtu,” uzskata Līva Kalniņa. 

“Tev tuvumā” šogad pulcē astoņus tūkstošus klausītāju. Mūzikas skaņas iet roku rokā ar klausītāju emocijām. Asara acs kaktiņā, kurā spoguļojas Valtera pēdējais sveiciens. Daudz aplausu. Un arī liels prieks. Piemēram, Kārli  mājās apķers mazā dēlēna Edvarda roķeles. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti