Panorāma

Pasta vēsture: cenzūra, saziņa un miljoniem paku

Panorāma

Lielā talka "Straumēnos"

"Radio SWH" 25. jubilejā gatavo dāvanu Latvijai simtgadē

«Radio SWH» 25. jubilejā gatavo dāvanu Latvijai simtgadē - dziesmu izlasi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Radio SWH” gatavo īpašu dāvanu Latvijai simtgadē - 100 gados nozīmīgāko dziesmu izlasi no 1918. līdz 2018. gadam.

Tieši šajā dienā - 15. aprīlī - pirms 25 gadiem testa režīmā sāka raidīt “Radio SWH”, kas bija pirmā privātā radiostacija Latvijā ar savu veidotu programmu. Bet vēl pēc mēneša radio svinēs oficiālo dzimšanas dienu.

Jebkurš klausītājs var piedalīties izlases veidošanā, vietnē "top100.lv", ieliekot kādu sev mīļu dziesmu - vai tā ir teātra dziesma, vai galda dziesma, vai kāda atmodas ikoniska dziesma -, kā arī nobalsot.

Dziesmu izlasei veltītajā mājaslapā par tām var ne tikai nobalsot, bet arī noklausīties. Tas ir apjomīgs dziesmu krājums, kura tapšanā piedalījusies īpaša žūrija - tostarp eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, režisors Jānis Streičs, diriģents un mūzikas pedagogs Jānis Erenštreits, gleznotāja Džemma Skulme, aktieris Uldis Dumpis un daudzi citi, arī Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas pārstāvji. 

"Es domāju, ka tur ir tādas pērles! Man pat nebija nojausmas, ka arhīvā arī kas tāds ir: "Bet vai tu pateikt vari, vai zivis skūpstās arī". To izpilda Anta Klints, tur bija tāds jautrs fokstrotiņš, 34.gada hits, starp citu, arī tā ir kopējā dziesmu pūrā," stāsta „Radio SWH” valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics.

Kad aptaujas rezultāti būs apkopoti, no jūlija kopā ar Latvijas Televīziju ik nedēļu tiks atklātas piecas dziesmas no "Top 100 ". Latvijas tautai visnozīmīgākās kompozīcijas taps zināmas  18. novembra nedēļā.

Dziesmu ieraksti un visu dalībnieku vārdi, kuri būs piedalījušies Latvijas 100 dziesmu izlases veidošanā, tiks apkopoti arī īpašā kapsulā, ko pasniegs Valsts prezidentam. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti