«Lielās mūzikas balvas 2013» nominanti: Par izcilu sniegumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Lielās mūzikas balvai 2013" kategorijā "Par izcilu sniegumu" izvirzīti dziedātāja Liene Kinča, saksofonists Oskars Petrauskis un pianists Reinis Zariņš.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Liene Kinča

Dziedātāja Liene Kinča izvirzīta balvai par Zīglindes lomu R. Vāgnera operas "Valkīra" iestudējumā, uzstāšanos festivāla "Artissimo" koncertā Dzintaru koncertzālē un solo Dž. Verdi "Rekviēmā".

Liene Kinča, kura Lielajai mūzikas balvai nominēta jau trešo reizi, ar smaidu atzīst:

Pirmoreiz bija jāsaķer galva. Izvirzīšana par Toskas lomas atveidojumu šķita kā avanss. Taču šogad ir sajūta, ka balvu esmu nopelnījusi."

Viņa arī atklāj, kas ir nozīmīgākais un saviļņojošākais atskaites punkts pērnā gada karjerā: „Tā bija Zīglindes loma Vāgnera operā „Valkīra", kas bija ļoti augsta latiņa manas profesionālās varēšanas ziņā. Daudzi šaubījās, vai tas ir tieši tas, kas man nepieciešams, bet pati nešaubījos ne mirkli. Sapratu, ka Zīglinde ir manējā: gan gribu, gan varu. Tās bija pamatīgas krustugunis, turklāt mēģinājumu bija maz. Saku paldies Augstākajiem spēkiem, ka viss notika tieši tā."

Cenšos būt godīga," šobrīd saka dziedātāja.

Oskars Petrauskis

Saksofonists Oskars Petrauskis izvirzīts balvai par solopartiju A. Glazunova Saksofona koncerta atskaņojumā Lielajā ģildē, solopartiju V. Šmīdberga Alta saksofona koncerta atskaņojumā, solo A. Maskata "Tango" atskaņojumā Lielajā ģildē un solopartiju Ā. Skultes "Bolero" atskaņojumā "Arēnā Rīga".

Petrauskis, analizējot LMB izvirzītos projektus, uzsver:

Liels prieks par Vilni Šmīdbergu – viņš ir unikāla personība... Alta saksofona koncerts gan sākotnēji biedēja, jo tam bija baigā metrāža, taču rezultāts bija iespaidīgs. Savukārt Glazunova koncertu atskaņoju ar 38 grādu temperatūru..."

Oskars Petrauskis pauž gandarījumu arī par Dziesmu svētku noslēguma koncertu, kurā muzicējis kopā ar savu brāli Raimondu.

Reinis Zariņš

Pianists Reinis Zariņš pretendē uz balvu par solopartiju V. Lutoslavska Klavierkoncertā Cēsu mākslas festivālā, solokoncertu "Mīlestība" festivālā "Dominante" un solokoncertu Latgales vēstniecībā "Gors".

Reiņa Zariņa domas par Vitolda Lutoslavska Klavierkoncertu pirms tā atskaņošanas uzklausījusi Maruta Rubeze. Sarunā Reinis atklāj:

Koncerts ir dziļi personīgs, emocionāls darbs. Nav ne miņas no racionālas jeb formālas kompozīcijas manieres, matemātiska aprēķina vai paviršas attieksmes. Katra skaņa pārdomāta tā, lai sniegtu dziļu emocionālu pārdzīvojumu gan klausītājam, gan interpretam. Tādu komponistu kā Lutoslavskis ir ļoti maz."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti