Rīta Panorāma

Intervija ar Zigmāru Brunavu

Rīta Panorāma

Intervija ar Oļegu Šapošņikovu.

Daumants Kalniņš koncertā Sinatram 100

Jelgavas bigbends un Daumants Kalniņš izdziedās nedzirdētās Sinatras melodijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mūzikas namā "Daile" no ceturtdienas, 14.aprīļa,  jaunā koncertprogrammā "Sinatram 100" skanēs dziesmas no leģendārā dziedātāja Frenka Sinatras repertuāra.

Iedvesmu Jelgavas bigbenda mākslinieciskais vadītājs Raitis Ašmanis un dziedātājs Daumants Kalniņš smēlies nedzirdētās Sinatras melodijās.

Ašmanis, gatavojot koncertprogrammu "Sinatram 100", no 1700 meistara dziedātājām dziesmām izvēlējās 20. Īpaši meklēti Sinatras laika oriģinālie aranžējumi. "Ilgi cīnījāmies, vairākus mēnešus strādājam, tīri stilistikskā ziņā lai tas būtu tuvu tam [oriģinālam]," atzina Ašmanis.

Aizvadītā gada nogalē pasaulē ar koncertiem svinēja Sinatras simtgadi. Jelgavas bigbends un dziedātājs Daumants Kalniņš meklēja arī Sinatras laika intonācijas.

"[..] Sinatra ir iegājis vēsturē kā dziesmu izpildītājs, pat ne radītājs. Jo nereti ir bijis tā, ka tā dziesma ir pastāvējusi pirms Sinatras, bet ar Sinatru tā kļuvusi par pasaulslavenu. [..] Ir salikti pareizie uzsvari uz vārdiem, frāzējumiem, un mēs saprotam, par ko ir dziesma," stāsta dziedātājs Daumants Kalniņš. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti