Kultūras ziņas

Tapis jauns Zigmara Liepiņa operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" iestudējums

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Limbažos turpina svinēt 800. jubileju

Limbažiem 800: svētku kulminācijā «Skyforger» koncerts un 800 kliņģeru parāde

Hanzas pilsēta Limbaži šajā gadā svin 800. dzimšanas dienu, pilsētā svētki tiek svinēti gada garumā, katru mēnesi dzīvojot īpašās sajūtās "Limbaži ir". Augusts ir svētku nedēļas mēnesis, no 29. jūlija līdz 6. augustam pilsēta iekrāsosies svētku krāsās, svinēt kopā ar limbažniekiem aicināts ikviens pilsētas viesis, atzīmēja svētku rīkotāji.

""Limbažiem ir 800" iezīmē laika līniju no 2022. gada novembra līdz 2023. gada novembrim, šī koncepcija ir svētki gada garumā. Saukli "Limbaži ir" mēs attīstām ar domu katru mēnesi izdzīvot kādu sajūtu, nedaudz ieskicējot, piemēram, februārī "Limbaži ir mīlestība", jūlija mēnesī "Limbaži ir ziedoši", bet svētku mēnesī augustā "Limbažiem ir 800"," par programmu pastāstīja Limbažu novada pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītāja, "L800" projekta vadītāja Evija Keisele.

Preses konference par "Limbažiem 800" svētku programmu
Preses konference par "Limbažiem 800" svētku programmu

Svētku kulminācijas nedēļa tiks atklāta 29. jūlijā, kad Limbažu estrādē muzicēs grupa "Skyforger" un vietējā folkloras kopa "Delve". Visu svētku nedēļu Limbažu Lielezerā ikviens ir aicināts doties ekskursijā ar īpašo 800 jubilejas gada kuģīti. Savukārt 3. augustā notiks Kaspara Zemīša un Daumanta Kalniņa koncerts Burnieku kvartālā, bet 4. augustā varēs doties tradicionālajā svētku gājienā, kurā ierasti piedalās pašvaldības iestādes, uzņēmumi un iedzīvotāji. Pēc gājiena Limbažu estrādē notiks koncerts kopā ar grupām "Labvēlīgais tips" un "Citi zēni", sacīja L800 projekta vadītāja.

"5. augustā svētku galvenā diena – rosība lielākajā Hanzas tirgū Latvijā, kas norisināsies Baumaņu Kārļa laukumā un tā apkārtnē, kā arī dažādi seno prasmju paraugdemonstrējumi un darbnīcas pilsdrupās. Visas dienas garumā pilsētu apvīs dažādi kultūras un sporta un notikumi jebkurai gaumei. Vakara noslēgumā Limbažu estrādē muzikālais baudījums ar grupām "Astro’n’out", "Bermudu divstūris", "Baritoni", "Skinny Cheese" un "Sqara", bet pusnaktī 800 sekunžu garš svētku salūts. Kulminācijas svinības noslēgsim 6. augustā, kad uz Lielezera peldošās skatuves muzicēs Valts un Valters Pūces, kā arī aktrise Marija Bērziņa," programmu iezīmēja Keisele.

Viņa norādīja, ka svētku laikā tiek īstenoti dažādi radoši projekti: "Svētku dienās norisināsies īpaši loloti projekti, tai skaitā, "800 kliņģeru parāde", kurā aicinām piedalīties cepējus un konditorus no visas Latvijas, kā arī [tiks uzklāts] 800 pēdu garais svētku galds, kur baudīt pašmāju meistaru gardumus."

Limbažu pilsēta un novads svētkus svin gada garumā, un īpašs svētku norises papildinājums būs septembrī plānotais Baltijas jūras dokumentālo filmu forums, kas līdz šim interesentus priecēja Rīgā, bet šogad viesosies Liepupē.

Nacionālā kino centra projekta "Baltijas jūras dokumentālo filmu forums" vadītāja Zane Balčus pastāstīja: "Pēc ierastās foruma norises Rīgā, mūsu komanda vēlējās parādīt dalībniekiem kādu vietu Latvijā, kas nav tikai mūsu galvaspilsēta. Pēc pagājušā gada foruma un Ivara Zviedra iniciatīvas mēs nonācām Limbažu novadā. Mēs esam priecīgi, ka divas foruma dienas norisināsies Liepupē, kā arī divi brīvdabas kino seansi."

4. septembrī Liepupes muižas dārzā tiks izrādīta Salomes Džaši (Gruzija) filma "Dārza savaldīšana", savukārt 5. septembrī Limbažos Baumaņu Kārļa laukumā notiks ukraiņu režisores Alisas Kovaļenko jaunākās filmas "Mēs nepazudīsim" brīvdabas seanss, un tajā piedalīsies pati režisore.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti