Ģirts Majors: «Positivus» attaisnojis visas cerības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Festivāls „Positivus” šogad pirmo reizi notika trīs dienas, - tas bijis izaicinājums gan organizatoriem, gan apmeklētājiem. Tomēr, kā sarunā ar Latvijas Radio atzīst viens no festivāla organizētājiem Ģirts Majors, visas cerības ir attaisnojušās.

„Tur nevar būt ne mazāko šaubu, ka mākslinieki attaisnoja un daudzās situācijās pat pārspēja tās cerības, ko cilvēki gaidīja no šiem koncertiem. Nevar noliegt, ka mākslinieku programma un vārdi šogad bija īpaši aktuāli un jauni, varbūt daudziem cilvēkiem tas neizteica tik daudz, kā iepriekšējos gados, bet tomēr redzot šo publikas atsaucību gan no Latvijas, gan tuvējā reģiona turpina apmeklēt „Positivus”, man liekas – mēs varam būt ļoti lepni par to, ka tik progresīvu pasākumu pie mums ir iespējams organizēt,” norāda Majors.

Dace Volfa atzīst, ka festivālam ir izvēlēta veiksmīga koncepcija. Tajā uzstājas dažāda mēroga mākslinieki, dodot lielisku iespēju jaunajām grupām sevi, iespējams, pirmo reizi parādīt tik plašai publikai.

„Protams, latviešu grupām tā ir lieliska iespēja uzstāties tik lielas auditorijas priekšā. Mums ne nu kurš katrs var arēnā uzstāties vai varbūt „Palladium”, tieši festivālā tā ir lieliska pieredze tiem, kas ir jau spēlējuši ilgāku laiku, vienkārši prieks redzēt daudz klausītāju, gan jaunajiem pieredze spēlēt lielākas publikas priekšā. Tas noteikti ir jādara un jāizmanto,” uzskata Volfa. „Arvien vairāk kļūst to skatuvju, kur latviešu grupām uzstāties, jo ir „Palladium” skatuve nākusi klāt. Es pat teiktu, ka šis festivāls, ja mēs runājam par mazākajām skatuvēm ir arī labs tāds ieskats jaunākajā, labākajā latviešu mūzikā. Protams, ka veterāni, tie ir uz lielajām skatuvēm un tur viss skaidrs.”

Līdzās daudziem ārzemju mūziķiem, uz skatuvēm kāpa arī latviešu grupas, tomēr Positivus pārstāvis Ģirts Majors sarunā min, ka arī nākotnē joprojām tiks likts uzsvars uz aktuālāko pasaules un Eiropas mūzikā:

„Jā, tāds Positivus festivāls no paša sākuma bijis. Festivāls piedāvā interesantāko un aktuālāko, ko festivāla rīkotāji uzskata par vajadzīgu vest uz šejieni un publikai piedāvāt. Protams, ka latviešu mākslinieki nekādā veidā netiek aizmirsti, bet šinī gadījumā iespējami interesantu un labu vārdu īpatsvaru mēs mēģināsim saglabāt tādu, kādu tas bijis līdz šim.”

Kā ziņots, vakar naktī noslēdzies lielākais Baltijas mūzikas festivāls – Positivus. Šogad Salacgrīvā tas notika jau septīto reizi, pulcējot vairāk nekā 130 grupas un māksliniekus. Festivālā uzstājas gan pašmāju grupas, gan viesi, kas zināmi visā pasaulē.

„Positivus” festivāls ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Baltijas mūzikas dzīvē un nākotnē varam gaidīt vēl lielāku ārvalstu apmeklētāju pieplūdumu. Kā ziņots, arī 2014.gadā festivāls risināsies trīs dienas un tuvākajā laikā tiks uzsākta tā biļešu iepriekšpārdošana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti