Ciklu «Iededz gaismu» Liepajā turpina koncerts «Dziedinošais lietus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ciklu “Iededz gaismu” 23. janvārī plkst. 18 „Lielā dzintara” kamerzālē turpina koncerts „Dziedinošais lietus”, uz kuru, kā informē koncertcikla rīkotāji, visas biļetes ir izpirktas. Koncertā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Gailīte un Rīgas saksofonu kvartets.

Ziemai nepiemērotā koncerta nosaukuma izvēles pamatojums meklējams komponista Riharda Dubras teiktajā par viņa skaņdarbu „Dziedinošais lietus”, kas komponēts speciāli Rīgas saksofonu kvartetam un ir viens no šīs programmas centrālajiem skaņdarbiem:

„Katra cilvēka dzīvē ir brīži, kad ikdienas vienmuļība ir nomākusi tā, ka liekas, visapkārt viss ir kā tuksnesī – sauss, izkaltis un garlaicīgs. Bet mēs zinām, ka gadalaiki mainās. Tie mainās arī dzīvē, attiecībās un tajā, ko mēs redzam vai gribam redzēt. Ir skaidrs, ka, lai kā arī nebūtu, pēc mirkļa atnāks pavasaris ar savu dziedinošo lietu, atkal viss zaļos un dvēseles plauks. Šis skaņdarbs ir teika vai pasaka tieši par to. Tā ir pasaka, kuru klausoties katrs drīkst izdomāt tādu, kāda pašam tīk.”

Turpinot komponista domu, Rīgas saksofonu kvarteta mūziķe Baiba Tilhena norāda, ka Riharda Dubras teikto var attiecināt arī uz pārējo koncertprogrammu, kas veidota kopā ar dziedātāju Kristīni Gailīti.

"Programmā ir daudzas ļoti skaistas latviešu komponistu Alfrēda Kalniņa, Jāzepa Vītola, Arvīda Žilinska un citu autoru oriģināldziesmas, kuras samērā reti tiek atskaņotas uz Latvijas koncertskatuvēm. Mūziķi vēlas nedaudz šo robu aizpildīt, piedāvājot daļu no šiem skaņdarbiem pavisam netradicionālā skanējumā – balss ar saksofonu kvartetam aranžētu pavadījumu,” stāsta Tilhena.

Ciklu „Iededz gaismu” noslēgs koncerts 13. februārī, uz kuru rīkotāji aicina laicīgi iegādāties biļetes.

13.februārī pulksten 18 „Lielā dzintara” kamerzālē notiks „Liepājas trio 15 gadu jubilejas koncerts”. Liepājas trio sastāvā kopš 1999. gada muzicē Liepājas Simfoniskā orķestra čelliste Dita Barona, vijolniece Beata Zariņa-Blaščinska un pianiste Līna Andrejeva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti