Kultūras ziņas

Gaismas pils būvnieki tiesājas ar valsti

Kultūras ziņas

Svinam un pieminam. Ojāram Vācietim – 85!

Trīs mākslinieces trīs jaunās izstādēs

Trīs Rīgas galerijās skatāmas trīs mākslinieču - Heinrihsones, Zariņas un Šilovas - izstādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trīs dažādās mākslas galerijās Rīgā skatāmas trīs cienījamu mākslinieču jaunāko darbu izstādes. Galerijā “Bastejs” skatāma Helēnas Heinrihsones izstāde “Guļamistabas gleznas” un galerijā “Daugava” - Vijas Zariņas ainavu izstāde “Uzgleznotā daba”. Savukārt tēlniece Olga Šilova vēl tikai gatavojas izstādei “Milda trīs ceturtdaļu pagriezienā”, kas būs skatāma galerijā “Māksla XO”.

“Guļamistabas gleznas” 

Viegla un bezrūpīga, pieskaņota “popārta” tradīcijām ir gleznotājas Heinrihsones personālizstāde “Bedroom Paintins” jeb “Guļamistabas gleznas”.

Intimitātes raksturojumam izvēlētas spilgtas krāsas, skaidras formas un atturība no detaļām.

Heinrihsones izstāde no trešdienas līdz decembra sākumam aplūkojama galerijā “Bastejs”. 

“Uzgleznotā daba”

“Mana vēlme būtu, lai tā glezna ir tāda, ka tai nevar paiet garām. Ka viņa ievelk un ka uz viņu gribas skatīties!” Tā par gleznošanu un saviem jaunākajiem darbiem stāsta Vija Zariņa. Izstādē “Uzgleznotā daba” līnijas starp zemi un ūdeni veido šķietamas Latvijas ainavas dažādās gadalaiku nokrāsās.

“Es jau zinu, ko no mākslinieka gaida! Ka viņš mainīsies, bet tajā pašā laikā paliks tas pats. (..) Es vienkārši ļāvos savam sajūtu plūdumam. Savai mīlestībai pret klasisko glezniecību. Es vienkārši citādāk nevarēju. Bet vakar, šeit sēžot un skatoties, es sapratu, ka esmu mazliet mainījusies,” skaidroja Zariņa.

“Milda trīs ceturtdaļu pagriezienā”

“Viņa ir ļoti patstāvīga, lepna, starojoša, tīra un stipra!” Tā vienu no Latvijas simboliem, uz pieclatnieka attēloto Mildu raksturo tēlniece Olga Šilova. Viņas mērķis - izstādē “Milda trīs ceturdaļu pagriezienā” savulaik mākslinieka Riharda Zariņa grafiskās skices prototipu Zelmu attēlot trīs dimensijās.   
 
“Es domāju drīzāk par to Mildu, kuru mēs varam redzēt uz sudraba pieclatnieka un par pieclatnieka vēsturi. (..) Man gribējās atšifrēt ne tikai vaibstus un īpašās latviešu sievietes sejas zīmes, bet arī savā darbā parādīt Latvijas simbola tēlu, personību,” skaidroja Šilova.

Mildas tēla transformācijas galerijā “Māksla XO” varēs skatīt no ceturtdienas līdz gada nogalei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti