Nacionālā mākslas muzeja biļetes varēs iegādāties lietotnē «Mobilly»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM), Mākslas muzejs “Rīgas Birža” un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs ir pirmie muzeji Latvijā, kas sniedz iespēju ieejas biļeti muzejā iegādāties lietotnē “Mobilly”, medijus informē LNMM pārstāvji.

Rūpējoties par apmeklētāju drošību, turpmāk ieejas biļetes pastāvīgajās ekspozīcijās un izstādēs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā, Mākslas muzejā “Rīgas Birža” un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā varēs nopirkt gan uz vietas muzeja kasē, gan attālināti, izmantojot mobilo maksājumu lietotni “Mobilly”.

LNMM pārstāvji skaidro, ka “Mobilly” ir norēķinu sistēma, kas ļauj viedtālruņu īpašniekiem veikt maksājumus visur, kur ir pieejami mobilie sakari. Lai sāktu izmantot jauno pakalpojumu, nepieciešams lejupielādēt vai atjaunot aplikāciju, papildināt “Mobilly” kontu ar bankas karti, sadaļā “Citi” izvēlēties muzeju apmeklējumam, iegādāties biļeti, saņemt QR kodu un uzrādīt to pie ieejas. Ja tiek nopirkta biļete ar skolēna, studenta vai pensionāra atlaidi, apmeklētājiem jāuzrāda arī atbilstošā apliecība.

No 19. maija, pēc divu mēnešu pārtraukuma, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs atsācis savu publisko darbību, atverot apskatei pastāvīgās ekspozīcijas un izstādes LNMM galvenajā ēkā, Mākslas muzejā “Rīgas Birža” un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Balstoties uz muzeju darbību reglamentējošo sanitāro protokolu, LNMM muzejos ir noteikts maksimālais apmeklētāju skaits, kas vienlaicīgi var atrasties ēkās: LNMM galvenajā ēkā – 50, "Rīgas Biržā" – 45, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā – 25 apmeklētāji.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti