Mencendorfa namā aplūkojama multimākslinieka Dāvja Beitlera izstāde «Stūru stūriem tēvu zeme» 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dāvim Beitleram ir 25 gadi un viņš ir muzeju darbinieks, vēsturnieks, mūziķis, baznīcas ērģelnieks, sabiedriskais darbinieks, vairāku grāmatu, pastāvīgo vēstures ekspozīciju, zinātnisku (akadēmisku), populārzinātnisku, publicistisku rakstu, dzejas, publikāciju un vokālās kamermūzikas kompozīciju autors. 

Glezniecības jomā akadēmisko izglītību nav ieguvis un ir uzskatāms par autodidaktu jeb pašmācībnieku. Parasti mācekļa gadu devums līdz skatītājiem nenonāk, taču Dāvis Beitlers ir izņēmums – viņa gleznās nav nekā no iesācēja diletanta nevarības, tie patiesi ir mākslas darbi.

“Ainava tiešām ir mana mākslinieciskā mīlestība, kas mani ir aizķērusi, uzrunājusi,” atzina Beitlers. Viņš arī norādīja, ka ainavu gleznošanu var uzskatīt par centieniem slēpties no sabiedriskās burzmas. Vienlaikus gleznošana esot sava veida rituāls, meditācija, kas ļauj izbaudīt cilvēku trūkumu.

“Konkrētība ir nosacīta, vairāk stilizācija, vispārinājumi, vēlme notvert raksturīgo,” savus darbus raksturoja mākslinieks. “Tā noteikti nav fotografēšana ar otu un paletes nazi, nekādā ziņā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti