Rīta Panorāma

Intervija ar Martu Grigali un Jāni Miltiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Krišjāni Kariņu

Latvijas māksliniece – modes ilustratore Alīna Grīnpauka prestižās grāmatas "Taschen" simtniekā

Latvijas modes ilustratore Alīna Grīnpauka prestižās «Taschen» grāmatas simtniekā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Modes ilustratore Alīna Grīnpauka iekļuvusi prestižās izdevniecības “Taschen” grāmatā “100 pasaules labākie ilustratori”. Izdevumā publicēti dažādu jomu ilustratori. Piektdien, 27. septembrī, līdz ar “Taschen” grāmatas prezentāciju Alīna vērs durvis arī pirmajai ilustrācijas žanram veltītai mākslas telpai Baltijas reģionā - “Metro Store Riga”.

"Man nekad nav paticis šūt, bet esmu laimīga, ka varu pētīt modi un gleznot modes ilustrācijas,” atzīst modes ilustratore Alīna Grīnpauka. 

“Pirmais izrāviens, kurš mani iedvesmoja un es sapratu, ka jā, šis var būt pastāvīgs darbs, bija sadarbība ar zīmolu “Valentino”,” stāsta māksliniece. “Viņi atrada mani caur “Instagram”, es veidoju viņiem ilustrācijas, un pēc publikācijas man piesekoja ļoti daudz cilvēku, principā tūkstošiem cilvēku.”

Alīna pasaulē ir izsitusies ar savu smalko un eleganto līniju pieskārienu un savu vērojumu. Bet vēl pirms tam viņa skolojās Ventspilī, tad iemācījās latviešu valodu un studēja Rīgā Dizaina un mākslas vidusskolā un vēlāk Mākslas akadēmijā.

“Tikai tad, kad līnija iet, tu redzi, kur viņu vilkt tālāk. Tas ir ļoti intuitīvs darbs, tu nekad nezini, kāds būs rezultāts. Beigās tas ir savā ziņā arī neliels pārsteigums man pašai. Tas ir arī ļoti interesanti kā process.

Modes ilustrators ir tas cilvēks, kurš noskatās modes skati vai apskatās drēbes, izlaiž caur savu prizmu un uzliek uz papīra. Principā tā ir modes interpretācija caur mākslinieka redzējumu,” skaidro Grīnpauka

Mākslinieces rokrakstu tikko novērtējusi prestižā izdevniecība “Taschen” – Alīna Grīnpauka iekļuvusi 100 labāko ilustratoru sarakstā.

Grīnpauka māca arī jauniešus un 27. septembrī atvērs savu darbnīcu-izstāšu telpu Ģertrūdes ielā “Metro Store Riga”. Tur aicinās izstādīties arī citus ilustratorus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti