Kultūras rondo

Kultūras Rondo sūta mīļus sveicienus aktrisei Veltai Skurstenei dzimšanas dienā!

Kultūras rondo

Bēthovena mūzikas neatklātās zonas

Grāmatu tirdzniecība vismaz trīs nedēļas notiks citādi

Grāmatnīcas nākamās trīs nedēļas klientus apkalpos distancēti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” Latvijas Grāmatu tirdzniecības asociācijas valdes priekšsēdētāja, apgāda “Jānis Roze” izpilddirektore Ināra Beļinkaja stāstīja, ka grāmatu tirdzniecība no 19. decembra līdz 11. janvārim notiks distancēti vai e-komercijas veidā.

Grāmatas varēs iegādāties interneta veikalā un izņemt uz vietas. Pasūtījumus varēs veikt arī pa tālruni vai ar e-pasta starpniecību. Pie grāmatnīcām būs izvietotas kastītes, kurās klienti varēs iemest lapiņu ar vēlamā pasūtījuma saturu, savu vārdu un telefona numuru.

“Cilvēks var izdarīt pasūtījumu, kuru viņš vēlas. Mēs pie veikaliem izvietosim kastītes, kurās šos pasūtījumus var iemest. Distances līgums nenozīmē, ka cilvēks var ienākt veikalā un šo pasūtījumu noformēt. Viņš šo pasūtījumu atstāj pastkastītē ar savām koordinātēm. Veikala darbinieks izpilda šo pasūtījumu un sazinās ar pircēju,” skaidroja Beļinkaja.

Beļinkaja arī stāstīja, ka noteiktie ierobežojumi neattiecas uz atsevišķām grāmatnīcās nopērkamajām kancelejas precēm, grāmatvedības precēm, kā arī preses izdevumiem, mutes aizsegiem un individuāliem aizsardzības līdzekļiem, kurus ir atļauts iegādāties uz vietas. Grāmatnīcās atļauts nopirkt papīra un kartona aploksnes, pastkartes bez zīmējumiem, kārbas, sarakstes kartītes, kabatas grāmatiņas no papīra vai kartona, papīra kancelejas piederumu komplektus, reģistrācijas žurnālus, grāmatvedības reģistrus, piezīmju grāmatiņas, veidlapu grāmatas, čeku lentes, kvīšu grāmatiņas, vēstuļu un pierakstu blokus un dienasgrāmatas, plānotājus.

KONTEKSTS:

Lai mazinātu saslimstību ar Covid-19, valdība 17. decembrī uz trim nedēļām noteica klusuma periodu, ierobežojot tirdzniecību un pakalpojumus klātienē. Latvijā jau kopš novembra atkal ir spēkā ārkārtēja situācija, kurā pakāpeniski tiek pastiprināti ierobežojumi, bet saslimstība nesamazinās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti