Tie ir bioroboti, tie nav cilvēki. Aktrise Rēzija Kalniņa par Krievijas iebrukumu Ukrainā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Viņiem būtu jānoliek sertifikāts, kas saucas "cilvēks" un jāuzraksta sertifikāts "biorobots", tātad cilvēki bez dvēseles, bez cilvēcības, bez mīlestības, bez līdzjūtības, ar ambīcijām," skarbi Krievijas agresiju Ukrainā komentē aktrise Rēzija Kalniņa. Viņa atklāja, ka ir dusmīga, un aicināja visus saprast, ka "mums ir darīšana ar necilvēkiem, ne-cilvēkiem, kuros nav nekādas cilvēcības kvalitātes".

Aktrise Rēzija Kalniņa un viņas vīrs, diriģents Ainārs Rubiķis ir strādājuši Novosibirskā, taču viņa izvairās lietot vārdu Krievija: "Protams, tā ir ģeopolitiskā vieta, bet tie ir sibīrieši, kas ir mentalitātē pilnīgi atšķirīgi cilvēki no dzīvojošajiem Maskavā un tās apkārtnē. Mēs ar viņiem arī sarakstāmies, arī viņi ir šokā, viņi ir uz pauzes – kā līdz kaut kam tādam pasaule, ne tikai Krievija, pasaule... Kā līdz kaut kam tādam varēja aiziet? Mēs tieši pēdējo gadu strādājām tur, kad arī notika Maidans Ukrainā un, paldies Dievam, Aināram beidzās līgums, un mēs atbraucām atpakaļ, saprotot to, ka mēs varam arī neatbraukt atpakaļ, ka mums var arī neļaut atbraukt atpakaļ.

Tāpēc ir tās iekšējās dusmas, es nesaku šoks, bet dusmas, ka šo astoņu gadu laikā nekas netika atrisināts. Tie ir bioroboti, kuri valkā uzvalkus un šlipses, tie nav cilvēki, un mums ir jāsaprot, ka mums nav darīšana ar cilvēkiem."

Aktrise vairākkārt uzsver, ka ir dusmīga par notikušo: "Lai teiktu, ka man pašlaik sāp sirds, tas būtu melots, manī ir ļoti lielas dusmas. Dusmas uz to, ka astoņus gadus jau tas karš notiek, pasaulē vispār nepārtraukti notiek karš daudzās vietās, bet tas, ka astoņu gadu laikā nav bijusi iespēja sarunāties, vienoties, ka tas ir novests līdz tādam stāvoklim, ka viena valsts pilnīgi... pat ne nesodīti, bet pilnīgi patvaļīgi var iebrukt citā valstī… Es nesaku, ka tas ir 21. gadsimts un kā tas var būt... Cilvēki nemainās, mainās mode un tehnoloģijas, bet cilvēku domāšana nemainās, un mums ir jāsaprot, ka darīšana nav ar cilvēkiem.

Tātad tiem, kas visu to ir uzsākuši, viņiem būtu jānoliek sertifikāts, kas saucas "cilvēks", un jāuzraksta sertifikāts "biorobots", tātad cilvēki bez dvēseles, bez cilvēcības, bez mīlestības, bez līdzjūtības, ar ambīcijām.

Un mums ir jāsaprot, ka mums ir darīšana ar necilvēkiem, ne-cilvēkiem, kuros nav nekādas cilvēcības kvalitātes."

Kalniņa ir pārliecināta, ka mums uz šī ārprāta fona ir jāvienojas ar saviem brāļiem ukraiņiem: "Mums ir jāvienojas savā starpā galu galā, jo

mēs jau esam tādas rūpnīcas, kas ražo naidu, mēs jau to naida egregoru barojam. Sāksim ar tiem interneta komentāriem;  pieliek pie profila bildes karodziņu, tad atrodas kādi, kas par to izņirgājas.

Mūsu, nav svarīgi kādas profesijas, vienkāršo cilvēku rokās ir milzīgs ierocis, un tā ir lūgšana,  un lūgšana, kas sākas ar to, ka es nožēloju savus grēkus, es nevis apsūdzu kaut ko, bet es sāku ar sevi, ar savas sirdsapziņas izmeklēšanu. It sevišķi tagad, kad tuvojas Lieldienas un Lielais gavēnis, – kas ir tas, no kā es atsakos, ne jau gaļa ir pie vainas; kas būs tas, no kā es atteikšos  apzināti, kontrolēti, no jebkura veida kritikas gan pret sevi, gan pret apkārtējiem, un ko es likšu pretī – paļāvību, ļoti stingru uzticēšanos Dieva plānam un arī dusmas. Jo dusmas es likšu pretim bailēm."

KONTEKSTS:

Krievijas prezidents Putins 21. februārī paziņoja, ka nolēmis parakstīt dekrētu par Doneckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarības atzīšanu no Ukrainas.

Putins arīdzan piedraudēja Ukrainai, pieprasot, lai Ukraina nekavējoties pārtrauc karadarbību pret separātistiem, "pretējā gadījumā visa atbildība par iespējamo asinsizliešanas turpināšanu pilnībā būs uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas".

Ukraina un rietumvalstis gan uzsver, ka tieši Krievija ar Putinu priekšgalā ir tā, kas īsteno agresiju pret Ukrainu, savelkot līdz pat 150 000 karavīru pie Ukrainas robežas un draudot ar jaunu iebrukumu Ukrainas teritorijā.

Putina lēmums atzīt Doneckas un Luhanskas separātistu pasludināto "tautas republiku" neatkarību izraisīja teju vienbalsīgu starptautiskās sabiedrības nosodījumuEiropas SavienībaASV un citas valstis paziņoja par jaunām sankcijām pret Krieviju.

Taču 24. februārī Putins paziņoja, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus". "Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst. 6 (plkst. 5 pēc Latvijas laika). Tas no demokrātiskās pasaules izsauca vēl lielāku nosodījumu, rietumvalstu līderiem brīdinot, ka Krievija tiks saukta pie atbildības. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti