Kultūras ministrija un pasākumu rīkotāji aicina apmeklētājus lietot maskas jau pirms jaunu ierobežojumu ieviešanas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ņemot vērā kritiski smago epidemioloģisko situāciju valstī, Kultūras ministrija un kultūras pasākumu rīkotāji izplatījuši aicinājumu visus kultūras pasākumu apmeklētājus, negaidot Ministru kabineta lēmumu un tā stāšanos spēkā, iekštelpās lietot maskas – lai maksimāli pasargātu sevi, savus tuvākos un visus pasākumu apmeklētājus.

“Aicinām to darīt, solidarizējoties ar mediķiem, kuri šobrīd veic emocionāli un fiziski smagu darbu, glābjot dzīvības! Paldies tiem, kuri to jau darījuši aizvadītajās dienās!” uzsvērts paziņojumā.

Kultūras pasākumu rīkotāji atzīmēja, ka kultūras nozarē ir ļoti augsts vakcinācijas aptveres procents, daudzās iestādēs tas pārsniedz 95 % robežu. “Aicinām arī pārējo sabiedrību negaidīt, neatlikt savu lēmumu, bet izmantot mūsu valsts sniegto iespēju – pasargāt sevi un reizē glābt līdzcilvēku dzīvības, nekavējoties vakcinējoties pret Covid-19! Paldies tiem vairāk nekā 900 000 Latvijas iedzīvotāju, kuri saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu pret Covid-19!” teikts paziņojumā.

Aicinājumu parakstījuši kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība), Liepājas simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis, Leļļu teātra valdes loceklis Vilnis Beķeris, VAK “Latvija” valdes loceklis Māris Ošlejs, “Latvijas Koncerti” valdes loceklis Guntars Ķirsis, Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins, “Kremerata Baltica” valdes locekle Ingrīda Zemzare, Latvijas Nacionālā teātra valdes loceklis Jānis Vimba, Rīgas Cirka valdes locekle Liene Pērkone, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra valdes locekle Indra Lūkina, Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs, Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš, Dailes teātra valdes loceklis Juris Žagars, Mihaila Čehova Rīgas Krievu drāmas teātra valdes locekle Dana Bjorka, Jaunā Rīgas teātra valdes locekle Gundega Palma.

KONTEKSTS:

Krīzes vadības padome vienojusies par ārkārtas situācijas izsludināšanu Latvijā uz trim mēnešiem. Lēmums par to vēl jāpieņem valdībai, kas plāno piektdien, 8. oktobrī, sanākt uz ārkārtas sēdi un arī lemt par ierobežojumiem.

Ierobežojumi paredz, ka visās telpās, kur drīkst notikt pasākumi iedzīvotājiem ar Covid-19 sertifikātiem, tiks samazināts pieļaujamais cilvēku skaits. Arī kultūras pasākumos, kas notiek “zaļajā režīmā”, apmeklētājiem būs jābūt maskās un maksimālais apmeklētāju skaits – līdz 60% no kapacitātes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti