Venēcijas kinofestivāls septembrī tomēr notiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Slavenais Venēcijas kinofestivāls septembrī tomēr notiks. Lai gan sākotnēji bija bažas par tā atcelšanu Covid-19 izplatības dēļ, organizatori paziņojuši, ka izstrādāti dažādi piesardzības pasākumi, kas ļaus to sarīkot.

Festivālā tiks samazināts izrādīto filmu skaits, kā arī tiks organizēti brīvdabas seansi, skatītājiem ievērojot sociālās distancēšanās noteikumus. Līdz ar to Venēcijas kinofestivāls kļūs par pirmo no lielajiem filmu festivāliem, kurš atgriezīsies kopš Covid-19 krīzes sākšanās martā.

Pagaidām gan nav skaidrs, no kurām valstīm klātienē varēs ierasties režisori un apmeklētāji. Lielākās bažas ir par amerikāņiem, ņemot vērā, ka augsto inficēšanās gadījumu dēļ Eiropas Savienība noteikusi ceļošanas ierobežojumus no ASV.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss sāka izplatīties 2019. gada nogalē Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija 2020. gada martā paziņoja, ka "Covid-19" sasniedzis globālās pandēmijas līmeni. 

Pasaulē ar jauno koronavīrusu inficējušies jau vairāk nekā vienpadsmit miljoni cilvēku. Kaut arī dažviet ierobežojumi tiek atcelti, veselības eksperti atgādina, ka iespējami atkārtoti Covid-19 uzliesmojumi.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti