Rīgā un reģionos izrādīs dokumentālo filmu programmu «Būt vai būt»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 2. līdz 6.septembrim norisināsies Nacionālā kino centra rīkotais 19. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums - starptautisks pasākums kino profesionāļiem un skatītājiem. Tā laikā kino cienītājiem būs iespēja noskatīties pēdējo gadu atzītākās pasaules dokumentālās filmas - programma "Būt vai būt" tiks demonstrēta Rīgā, kinoteātrī "K.Suns", kā arī Latvijas reģionos.

Filmu tematika skars virkni sabiedrībā aktuālu tēmu - bēgļu jautājumu, vārda brīvību, mediju atbildību, lielvaru konfliktus, cīņu par resursiem, vardarbību ģimenē un citas. Vienlaikus programmā iekļauti arī vairāki iedvesmojoši un komiski kino stāsti. Dokumentālo filmu notikumi risinās Meksikā, Jaunzēlandē, ASV, Sīrijā, Francijā, Rumānijā, Dānijā, Sudānā, Ukrainā un Krievijā.

Deviņu filmu izlase veidota no pasaulē nozīmīgu kino festivālu programmām - Berlināles, Kannu kinofestivāla, Sandānsas kinofestivāla, IDFA, "AFI Docs", "CPH:Dox", "Doc Leipzig" un citiem.

Tā, piemēram, programmā "Būt vai būt" iekļauta filma "Kā draugi atnākam"- galvu reibinošs, zinātniskajai fantastikai līdzīgs ceļojums Āfrikas sirdī, "Krievu dzenis" - padomju varas sistēmu atmaskojošs mākslas darbs, "Sīrijas mīlasstāsts" - stāsta par bēgļu kvotām un imigrācijas jautājumiem, "Hiphoperācija", kas stāsta par pensionāru grupu kādā no Jaunzēlandes salām, kas uzņēmīgas deju skolotājas vadībā nolemj pieteikties hiphopa pasaules čempionātam Lasvegasā.

Lai radītu papildu iespēju publiskām diskusijām par filmu tematiku, programmā "Būt vai būt" plānotas tikšanās ar to veidotājiem. Skolēniem, studentiem, pensionāriem un filmu profesionāļiem seansi būs pieejami bez maksas. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski.

Kā vēstīts, Baltijas dokumentālo filmu forumā no 2.septembra līdz 6.septembrim šogad piedalīsies 25 projekti no 13 valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti