VIDEO: Eirovīzijas fināls. Arī Madonnas singla pirmatskaņojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 18. maijā, Telavivā notiek Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināls, kur divas dziesmas izpildīs arī popa karaliene Madonna. Finālā skatītāji pirmoreiz redzēs arī Spānijas, Itālijas, Vācijas, Francijas, Lielbritānijas un Izraēlas uzstāšanos.  

Pirmajā un otrajā pusfinālā tiesības piedalīties finālā izcīnīja Malta, Albānija, Čehija, Krievija, Dānija, Sanmarīno, Ziemeļmaķedonija, Zviedrija, Slovēnija, Kipra, Nīderlande, Grieķija, Norvēģija, Islande, Igaunija, Baltkrievija, Azerbaidžāna, Serbija, Šveice un Austrālija. Tāpat finālā uzstājas t.s. "lielais piecinieks" - Spānija, Itālija, Vācija, Francija un Lielbritānija - kā arī, protams, Izraēla, kurā šogad notiek konkurss.

Latvijas pārstāvji, grupa “Carousel”, otrajā pusfinālā nesavāca pietiekamu punktu skaitu, lai kvalificētos finālam, tāpēc Latvijai Eirovīzija dalība konkursā beidzās jau ceturtdien.

KONTEKSTS

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli šogad notika 14. un 16. maijā. Finālā balsot šogad iespējams ar īsziņas (numuri parādās uz ekrāna tiešraides laikā) vai Eirovīzijas aplikācijas palīdzību.

Par savu iemīļoto dziesmu var balsot 20 reizes, taču nedrīkst balsot par valsti, kurā skatītājs atrodas. Balsojot ar aplikācijas palīdzību, skatītājs saņems ekskluzīvu pateicības videoziņu no konkursa dalībnieka, par kuru balsojis.

Balsojumu veido profesionālās žūrijas novērtējums un tradicionālais skatītāju balsojums. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti