Dziesmu svētku noslēguma koncertā bērnu ratiņus varēs atstāt velonovietnēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atšķirībā no Dziesmu un deju svētku mēģinājumiem, kur dalībnieku bērni piedalīties nedrīkstēja, lielkoncertā, kas notiks Mežaparka lielajā estrādē, skatītāji varēs nākt ar maziem bērniem un bērnu ratus atstāt velosipēdu novietnēs.

Savukārt lielākiem bērniem un pieaugušajiem būs pieejami dažādu ēdinātāju pakalpojumi.

Intervija ar Dziesmu un deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča intervijā Latvijas Radio pastāstīja, ka Mežaparka estrādes skatītāju zonā bērnu ratiņus novietot nedrīkstēs, bet tos varēs atstāt velonovietnēs. Organizatori arī aicina izvērtēt iespēju ratus atstāt mājās vai ņemt līdzi saliekamos ratus, kuru iespējams novietot zem sēdvietām.

Savukārt Daugavas stadionā bērnu ratus var atstāt tribīņu malā.

Svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

Turklāt bērniem līdz 4 gadu vecumam vajadzīgo pārtiku svētku norises vietās ienest drīkstēs. “Ja bērniem līdz četru gadu vecuma nepieciešama speciālā barošana, speciālā pārtika, to var droši ņemt līdzi,” norādīja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Iepriekš plašu rezonansi raisīja svētku rīkotāju lēmums mēģinājumos un pasākumos dalībnieku bērnus bez identifikācijas kartēm neielaist. Juhņēviča pauda, ka tas bijis ļoti smags lēmums, kurš tika vairākkārt apspriests un pieņemts pēc konsultācijām ar ekspertiem.

“Cilvēcīgi mēs saprotam, ko tas nozīmē. Un katrai māmiņai vai tētim tas ir emocionāli sarežģīts jautājums,” atzina Juhņēviča.

Šāda lieguma dēļ studentu korporācija “Gundega” atvēra bērnistabu pie Daugavas stadiona, kur svētku dalībnieki var aprūpēt un pabarot savus bērnus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti