Kultūras ziņas

Dejotāji iepazīst stadiona "Daugava" pārmaiņas

Kultūras ziņas

Koru vadītāji iepazīst renovēto estrādi

Pie stadiona "Daugava" darbosies "bērnu māja"

Dziesmu svētku laikā pie Daugavas stadiona būs «bērnu māja» dejotāju atvasēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Reaģējot uz Dziesmu un deju svētku organizatoru aizliegumu dalībniekiem galvenajās svētku norises vietās ienākt kopā ar saviem bērniem, aktīvākās māmiņas dejotājas  noorganizējušas “pop up” jeb īslaicīgu bērnu māju Daugavas stadiona tuvumā.  

Aptuveni 300 metrus no Daugavas stadiona deju kolektīvu vadītājas Elīna Ķersele un Liene Frīdberga studenšu korporācijas “Gundega” mājā ierīkojušas vietu, kur mēģinājumu starplaikos deju svētku dalībnieki – jaunie vecāki varēs satikt, apkopt un pabarot savus mazuļus.

Svētku organizatori šādu iespēju nenodrošina, un saistībā ar jauno kārtību, ka svētku norises vietā var iekļūt tikai ar ID kartēm, dalībnieku bērniem ieeja stadionā ir liegta.

Bērnu mājā ir vannas istaba, virtuve, galvenā zāle, kurā, visticamāk, pārsvarā dzīvos dejotāji un mammām atvēlētas divas mazākas telpas.

Arī Elīnas bērni Herberts un Karlīna svētku laikā mammu varēs satikt šajā mājā.  Tomēr īslaicīgās deju svētku dalībnieku bērnu mājas organizatores atgādina, ka šī iespēja attiecas tikai uz dejotājiem ar maziem bērniem, ne svētku apmeklētājiem.

“Tas ir kā satikšanās punkts faktiski – bez auklītēm vai audzinātājām, bez svešiem cilvēkiem, nav doma bērnus atstāt svešiem cilvēkiem. Ir doma, ka vecākiem pašiem savā starpā atnākt vai auklīte var atvest, ja vecāki danco,” skaidroja deju kopas “Marmale” vadītāja Elīna Ķersele.

 Dziesmu un deju svētku dalībniece un deju kolektīva “Zeperi” vadītāja Liene Frīdberga stāstīja, ka “atsaucība bija milzīga, atbira, protams, ļoti liela daļa, kas domāja, ka šeit varēs vienkārši atvest bērnu astoņos un aizvest vakarā, tā tas nenotiks, lai gan tā problēma ir ļoti liela”.

“Ģimenes rakstīja man – it sevišķi no reģioniem, ka viņas īrē viesnīcas, jo arī skolās bērni nedrīkst palikt,” stāstīja Liene.

“Šobrīd mums tāda aktīvāka sadarbība notiek ar kādām 15 mammām, un tās mammas pārsvarā ir tādas, kurām ir bērniņi apmēram līdz gadam – pusotram.  Mums ir arī mammas no ārpus Latvijas, ir viena Kanādas mamma, kura arī ir pieteikusies, ka arī viņai ir vajadzīga šī satikšanās vieta,”  stāstīja Elīna.

“Mēs tā konkrēti nodalījām, lai tās mammas vai tēti, kas vēlas izmantot telpas, lai min, no kura kolektīva ir, kāds ir ģimenes statuss un kāpēc viņiem tā māja ir vajadzīga, lai nav tā, ka te ir tāda iebraucamā māja un visi brauc bez kontroles,” norādīja Liene.

Idejas izauklētājas rēķinās, ka svētku laikā dalībnieku interese par bērnu māju pieaugs, aiz durvīm neviens nepalikšot, tomēr telpu ietilpība nav bezgalīga.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti