«Plānojiet ierašanos savlaicīgi!» Ieteikumi Dziesmu svētku koncertu apmeklētājiem

Dziesmu svētku dalībnieki un apmeklētāji sestdien, 8. jūlijā, uz Mežaparku un Daugavas stadionu varēs nokļūt ērtāk, piemēram, gaidāms speciāls trolejbusa maršruts, kas kursēs starp Centrālo staciju un Daugavas stadionu.

Savukārt uz Mežaparku varēs nokļūt ar pagarināto 3. trolejbusa maršrutu. Daudzos maršrutos gaidāmi papildu reisi. "Rīgas satiksme" informē, ka sabiedriskais transports no centra uz lielākajām apkaimēm kursēs līdz svētdienas pulksten trijiem naktī.

Uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševica-Feldmane iesaka: "Noteikti mēs gribētu aicināt gan skatītājus, gan dalībniekus braucienu uz pasākumu plānot savlaicīgi, vismaz divas trīs stundas iepriekš.

Tuvojoties pasākumu sākumam, sabiedriskais transports kļūst pilnāks. Varētu būt situācijas, kad ir jāgaida nākamais transports, lai tajā iekļūtu.

Jā, transportam būs ļoti daudz un dažādi papildu reisu un 11. tramvajs kursēs ar intensitāti 2–3 minūtes, bet tramvajs arvien piepildās."

Baiba Bartaševica-Feldmane uz Dziesmu un deju svētkiem
00:00 / 00:30
Lejuplādēt

Ieteikumus izsaka arī svētku rīkotāji – Latvijas Nacionālais kultūras centrs –, aicinot apmeklētājus uz koncerta "Kopā augšup" ierasties laicīgi. Koncerta sākums – pulksten 19.30, taču Mežaparka Lielās estrādes teritorija būs atvērta no pulksten 16.00.

Ierašanās

Koncerta ilgums ir četras stundas, un ienākšanai Mežaparka Lielās estrādes teritorijā būs atvērti 5., 6., 7., 8., 9., 10. un 11. vārti. Teritorijā varēsiet ienākt pa jebkuriem vārtiem, tomēr ērtībai skatītāji aicināti ienākt pa sēdvietai tuvākajiem vārtiem:

Sēdvietām sektoros 1A, 1B, 2A, 3A, 4A – 5. vārti 

Sēdvietām sektoros 1C, 1D, 2B, 2C, 2D, 3B, 3C, 3D, 4B – 6. vārti

Sēdvietām sektoros 3E, 3F, 3G, 4C, 4D, 4E, 4F, 4G, 5B, 5C, 5D, 5E, 5F – 7. vārti

Sēdvietām sektoros 1E, 1F, 1G, 2E, 2F, 2G – 8., 9., 10. vārti 

Mežaparka Lielās estrādes teritorijas plāns: šeit.

Privātā autotransporta autostāvvietas koncerta apmeklētājiem nebūs nodrošinātas. Ar aktuālo sabiedriskā transporta kustības sarakstu var iepazīties šeit. Ar aktuālo "Pasažieru vilciena" kustības sarakstu var iepazīties šeit. Mežaparka teritorijai tuvākā stacija – Mangaļi – atrodas 20 minūšu gājienā līdz estrādei.

Braucot no centra puses, velonovietnes būs Atpūtas alejas un Ostas prospekta krustojumā – 5 minūšu gājienā līdz estrādei. Līdz novietnei jābrauc pa Atpūtas alejas gājēju ietves kreiso pusi – karte. Savukārt, braucot no Viestura prospekta, velonovietnēm atvēlēta Mežaparka BMX trases daļa no Ostas prospekta – no Viestura prospekta puses 15 minūšu gājiens līdz estrādei – karte.

Skrejriteņu novietnes: Mežaparka BMX trases daļa no Mores ielas puses / karte, Siguldas prospekts starp Viļa Olava un Velmes ielu / karte.

Senioriem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem

Mežaparkā pirms un pēc  ģenerālmēģinājumiem un koncertiem kursēs speciāls transports cilvēkiem ar kustību traucējumiem un senioriem uz Lielās estrādes teritoriju un pēc pasākumiem no Lielās estrādes teritorijas:

  • no centra puses – no kafejnīcas "Bella Bella" Meža prospektā 3.
  • no Sarkandaugavas puses – no Viestura prospekta stāvvietas (pirms Daudersalas pārvada)

Šis transports brauks līdz un no estrādes 5. vārtiem. Kustību grafiks (kursēs norādītajā laika posmā pēc pieprasījuma): 08.07.2023. pl.07.30 – 00.30 un 09.07.2023. pl.15.00 – 03.00.

Mežaparkā ir labierīcības cilvēkiem ar kustību traucējumiem – karte.

Ģimenēm ar bērniem

Vecāki, kas dodas uz koncertiem Mežaparka Lielajā estrādē kopā ar saviem mazuļiem, bērnu ratiņus var novietot tiem speciāli paredzētā novietnē (ieteikums ienākt teritorijā pa 8. vārtiem) un tālāk doties bez tiem. Koncertu mākslinieciskā risinājuma un lielā apmeklētāju skaita dēļ tos nebūs iespējams novietot sēdvietu zonā vai pārvietoties ar tiem pa teritoriju.

Ieejot Lielās estrādes teritorijā, bērniem tiks piedāvātas īpašas papīra aproces, uz kurām aicinām ierakstīt pieaugušā mobilā telefona numuru gadījumiem, ja bērns apmaldīsies estrādes teritorijā.

Ieeja bērniem līdz 7 gadu vecumam ir bez maksas (ja netiek aizņemta atsevišķa sēdvieta).

Dzeramais ūdens

Estrādes teritorijā būs pieejama dzeramā ūdens uzpildes stacija. Apmeklētāji var ņemt līdzi tukšas daudzkārt uzpildāmās visu materiālu ūdens pudeles, izņemot stikla.

Teritorijā nedrīkst ienest: 

  • lietussargus;
  • ēdienu un dzērienus (izņemot specializēto bērnu pārtiku);
  • šaujamieročus, asus priekšmetus, pirotehniku, lāzerpildspalvas, bīstamas vielas un priekšmetus;
  • alkoholiskos dzērienus un narkotiskās vielas;
  • dzīvniekus (par servisa suņiem aicinām savlaicīgi informēt Rīkotājus [email protected] vai +371 22001150);
  • liela izmēra somas (mantu apskate var aizņemt ilgu laiku, veidojot rindas);
  • skeitborda dēļus un citus aktīvā sporta piederumus;
  • foto, video aparatūras statīvus un pašbildēšanas statīvus/selfijstikus.

Biļešu reversā piktogramma norāda uz pilnīgu aizliegumu ienest fotokameras. Neraugoties uz to, svētku rīkotājs atļauj ienest foto (bez maināmiem objektīviem) un video tehniku bez statīviem, kā arī fotografēt un filmēt no sēdvietām, netraucējot apkārtējiem skatītājiem.

LNKC aicinājumi: 

  • Esiet pacietīgi! Tik plaši apmeklētos koncertos viss aizņem vairāk laika, piemēram, biļešu un mantu pārbaude, ēdienu un dzērienu iegāde utt.
  • Pret pārējiem izturieties tā, kā jūs vēlētos, lai izturas pret jums! Apsardzes un pārējie svētku nodrošināšanā iesaistītie darbinieki dara savu darbu, viņi nav noskaņoti pret jums. Tāpēc rūpīgi sekojiet viņu norādījumiem!
  • Norises vietas atstāšana pēc koncerta arī var aizņemt laiku, ierēķiniet arī to!
  • Lietus laikā ieteicams izmantot lietusmēteļus, jo lietussargus pasākumu norises vietās ienest būs aizliegts.
  • Paņemiet līdzi skaidru naudu! Ne visās tirdzniecības vietās pasākumu norises laikā būs iespēja norēķināties ar maksājumu kartēm. 
  • Ja kas atrasts vai pazaudēts, lūgums vērsies Informācijas centros, kuri darbosies lielākajās svētku norises vietās!
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti