Sastāvdaļas:
- 10 g kaltētu baraviku
- 50 g negrauzdētu griķu
- 1 tomāts
- tējkarote piparu
- 1 sīpols
- 1 ķiploks
- garšaugi
Pagatavošana:
- Griķus grauzdē uz karstas pannas ar sviestu.
- Baravikas liek aukstā ūdenī un novāra. Ļauj atdzist un nokāš.
- Tomātus, sīpolu, ķiploku – izteiktākai garšai vispirms apcep. Taču var pievienot arī uzreiz novārītajā buljonā.
- Buljonam pievieno arī grauzdētos griķus un garšaugus.
- Visu vāra aptuveni 40 minūtes un tad noņem no liesmas. Ļauj atdzist. Nokāš.
- Pēcāk sildot pievieno garšai sāli un piparus.
- Pilnīgākai garšai beigās pēc uzkarsēšanas pievieno arī pēc iespējas smalkāk sagrieztu pusi no ķiploka daiviņas, kas zupu viegli ietumēs.