Kaltētu baraviku un grauzdētu griķu buljons. «Divi šefi» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijas kulinārijas raidījuma “Divi šefi” šefpavārs Juris Latišenoks šoreiz savā virtuvē uz riteņiem aicinājis sociālā uzņēmuma «Blind Art» dibinātāju - Andru Hermani. Viņi arī sacentīsies kapāšanā ar aizsietām acīm un gatavos baraviku un grauzdētu griķu buljonu. Mēs piedāvājam šo recepti. 

Sastāvdaļas:

  • 10 g kaltētu baraviku
  • 50 g negrauzdētu griķu
  • 1 tomāts
  • tējkarote piparu
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploks
  • garšaugi

Pagatavošana:

  1. Griķus grauzdē uz karstas pannas ar sviestu.
  2. Baravikas liek aukstā ūdenī un novāra. Ļauj atdzist un nokāš.
  3. Tomātus, sīpolu, ķiploku – izteiktākai garšai vispirms apcep. Taču var pievienot arī uzreiz novārītajā buljonā.
  4. Buljonam pievieno arī grauzdētos griķus un garšaugus.
  5. Visu vāra aptuveni 40 minūtes un tad noņem no liesmas. Ļauj atdzist. Nokāš.
  6. Pēcāk sildot pievieno garšai sāli un piparus.
  7. Pilnīgākai garšai beigās pēc uzkarsēšanas pievieno arī pēc iespējas smalkāk sagrieztu pusi no ķiploka daiviņas, kas zupu viegli ietumēs.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti