Šokolādes cepumi ar "Gotiņu" pildījumu
Sastāvdaļas:
- 55 g sviesta
- 100 g brūnā cukura
- 15 g kakao
- 50 g tumšās šokolādes
- 1 liela ola
- ¼ tējkatotes sāls
- ¼ tējkarotes sodas
- 130 g miltu
- 5-7 konfektes "Gotiņa" vai 100 g "Gotiņu" masas
Pagatavošana:
1) Ņem nelielu katliņu un liek tajā sviestu (55 g), brūno cukuru (100 g), kako (15 g) un tumšo šokolādi (50 g). Uz nelielas uguns to visu silda un maisot izkausē.
2) Noņem katliņu no uguns, pārlej masu bļodā un iesit tajā 1 olu. Kārtīgi samaisa.
3) Citā mazā bļodiņā liek miltus (130 g), sodu (¼ tējk) un sāli (¼ tējk), rūpīgi apmaisa.
4) Šķidrajai masai ber klāt miltu masu un samīca līdz viendabīgai konsistencei. Tad izveido mīklas bumbu, ietin to pārtikas plēvē un uz 30 min liek ledusskapī.
5) Ņem mīklu pa gabaliņam, nosver apmēram 25-30 g un izveido bumbiņu. Tajā iespiež nelielu bedrīti, kurā ieliek nepilnu tējkaroti "Gotiņu" masas (ja izmantojat konfektes, tad vienkārši sagrieziet tās šķēlītēs), un no mīklas izveido aplīti, ko uzliek kā vāciņu (šo vislabāk darīt ar mīklas rulli, lai vāciņš sanāktu plāns un vienmērīgs). Atkārto šo procesu līdz mīkla beidzas.
6) Cepeškrāsni uzsilda līdz 175 grādiem, ieklāj cepampannā cepampapīru, un cep cepumus apmēram 20 minūtes. (Pirms cepšanas cepumiem var uzbērt dažus sāls graudiņus.)
7) Pirms pasniegšanas padzesē, jo "Gotiņu" masa, izņemot cepumus no krāsns, ir ļoooti karsta. Labu apetīti!