Sastāvdaļas
- 1 kg kviešu miltu
- 50 g rauga
- 100 ml piena vai ūdens
- 50 g sviesta
- 4 olas (mīklai)
- 1 kg sulguni siera
- 5 sīpolloku kāti
- sāls
Pagatavošana
Mīkla
Uzsilda pienu. Pievieno raugu, olas, miltus un sviestu un kārtīgi samaisa. Hačapuri mīklai jābūt līdzīgai konsistencei kā maizes mīklai. Mīklu bļodā apklāj ar trauku dvieli un uz divām trim stundām noliek siltā vietā uzbriest.
Pildījums
Gruzīnu receptes
- Svanetijas garšaugu sāls
- Hačapuri – iecienītais Gruzijas siera plācenis
- Gaļas pīrāgs kubdari
- «Gruzīnu kečups» no plūmēm – daudzveidīgā tkemali mērce
Ņem tik daudz mīklas, lai no tās varētu izveidot ābola lieluma mīklas bumbiņu. Uz miltiem apkaisīta paliktņa mīklu saspiež tā, lai tās diametrs būtu apmēram 15 centimetri. Siera bumbiņu ieliek mīklas vidū. Mīklu satver aiz malām un ietin siera bumbiņu. Pāri palikušo mīklu nokniebj un ieliek atpakaļ mīklas bļodā. Mīklas un siera bumbiņu viļā rokās tik ilgi, līdz tā kļūst gluda. Tas nodrošina mīklas un siera vienmērīgumu. Pēc tam bumbiņu ar roku saplacina līdz apmēram viena centimetra biezumam. Visbeidzot mīklas plāceņa augšpusē izveido nelielu caurumiņu, lai siers karstumā varētu izplesties. Mīklas plāceni cep lielā karstumā (apmēram 300 grādos) no abām pusēm līdzīgi kā picu. Pēc tam hačapuri apziež ar sviestu. Ēdiens ir visgardākais, ja to ēd karstu, bet tas ir baudāms arī aukstā veidā.