Kafijas saldēšana
Saldēšanai paredzēto kafiju var vārīt speciāli šim mērķim, bet tikpat labi ledus trauciņos var ieliet no brokastīm pārpalikušo kafiju – tas būs arī labs veids, kā izvairīties no pārtikas izšķērdēšanas, par ko pēdējā laikā pasaulē runā arvien biežāk. Sasalušās kafijas kubiņus var pārlikt kādā lielākā trauciņā un no tā pagrābt pa saujai, kad vien sagribas auksto dzērienu. Tiesa, jāatceras, ka kafija ir uzmundrinošs dzēriens, kas jālieto ar mēru – īpaši tiem, kuriem tā izraisa diennakts ritma traucējumus.
Ledus kafiju var pagatavot arī no nesaldētas kafijas, dzērienam pievienojot parastu ledu.
Ašā ledus kafija
Nepieciešams
- Saldētas kafijas kubiņi
- Piens
- Pēc izvēles: saldinātājs, piemēram, cukurs, medus vai kāds sīrups. Labi garšos ar piparmētru sīrupu.
Pagatavošana
Glāzi pieber pilnu ar saldētās kafijas kubiņiem, pieleju pienu un, ja vēlas, pievieno saldinātāju. Bauda lēnām, ik pa mirklim apmaisot, lai izkususī kafija sajaucas ar pārējām sastāvdaļām.