Buberts. Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mācību iestādēs novēro, ka bērni nepazīst mūsu saldo ēdienu klasiku – uzputeni, peldošās salas, biezpiena sacepumu un citus. Tāpēc sākam rubriku “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!”

Iesakām recepti izmēģināt kopā ar bērniem.
 

Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected].

Latvijas Televīzijas raidījuma “Īstās latvju saimnieces” uzvarētājas Brigitas Puriņas recepte.

Buberta recepte

Nepieciešams:

  • 700 g piena
  • 170 g mannas
  • 5 olas
  • cukurs – pēc garšas

Pagatavošana:

Kad atdalīti olu dzeltenumi no baltumiem un dzeltenumi sakulti ar cukuru, tos pievieno mannas  putrai. Pēc tam stingrās putās tiek sakults olbaltums, un arī tas dodas uz saldā ēdiena katlu.

Olbaltumus masā iecilā lēni, lai buberts izdodas čagans.

Bubertu galdā ceļ ar ogu ķīseli.

Ķīselis

Nepieciešams:

  • 200 g dzērveņu
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote cietes
  • 1,5 l ūdens

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, ieber nomazgātas dzērvenes, vāra, līdz tās pārsprāgst.

Ja nevēlas, lai ķīselī paliek ogu mizas, dzērvenes var ielikt nelielā caurdurī, ar visu caurduri iegremdē ūdenī, kad dzērvenes pārsprāgst, tās ar karoti izrīvē caur caurduri, mizas paliks, tās izmet.

Dzērveņu sulai pieliek cukuru, uzvāra un pieliek ar ūdeni sajauktu cieti, uzvāra, atdzesē.

Variants: Dzērveņu vietā izmanto ogu sulu.

 

Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2021.gada 23.janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti