Biezpiena krēms ar ogu ķīseli. Gatavojam klasiskos desertus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Brīvdienu pusdienām iesakām biezpiena krēmu ar ogu ķīseli vai blendētu ogu mērci.

Biezpiena krēms ar ogu ķīseli

Nepieciešams:

  • 250 g trekna biezpiena.
  • 250 ml saldā krējuma.
  • 150 g cukura.
  • Ēdamkarote vaniļas cukura.

Pagatavošana:

Biezpienu izberž caur sietu vai sablendē; ja vēlas, lai krēmā ir biezpiena graudi, to var nedarīt.

Krējumam pieliek cukuru un vaniļas cukuru, saputo stingrās putās.

Saputotajā krējumā iemaisa biezpienu.

Ķīselis

Nepieciešams:

  • 200 g dzērveņu.
  • 3 ēdamkarotes cukura.
  • 1 ēdamkarote cietes.
  • 1,5 l ūdens.

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, ieber nomazgātas dzērvenes, vāra, līdz tās pārsprāgst.

Ja nevēlas, lai ķīselī paliek ogu mizas, dzērvenes var ielikt nelielā caurdurī, ar visu caurduri iegremdē ūdenī, kad dzērvenes pārsprāgst, tās ar karoti izrīvē caur caurduri, mizas paliks, tās izmet.

Dzērveņu sulai pieliek cukuru, uzvāra un pieliek ar ūdeni sajauktu cieti, uzvāra, atdzesē.

Variants: Dzērveņu vietā izmanto ogu sulu.

Variants: Biezpiena krēmu pasniedz ar sablendētām saldētām vai svaigām ogām, kurām pielikts cukurs vai medus.

Variants: Krēmu pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām, žāvētiem augļiem. 

 

 

Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2021. gada 21. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti