Kultūra / Māksla
Izstāde «Mūsdienu fotogrāfijas vēstures» pievēršas baltajiem plankumiem un maz izpētītajai foto vēst...
Izstāde «Mūsdienu fotogrāfijas vēstures» pievēršas baltajiem plankumiem un maz izpētītajai foto vēsturei
ISSP Galerijā atklāta pirmā no divām "Mūsdienu fotogrāfijas vēstures" cikla izstādēm, kurā atspoguļotas vairāku mākslinieku versijas un interpretācijas par vietējās fotogrāfijas vēstures rakstīšanas procesiem, Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" stāstīja māksliniece Kristīne Krauze-Slucka un galerijas ISSP kuratore Liāna Ivete Žilde.
Mūžībā devies izcilais fotovēsturnieks Pēteris Korsaks
Mūžībā devies izcilais fotovēsturnieks Pēteris Korsaks
86 gadu vecumā mūžībā devies Latvijas fotogrāfs, fotovēsturnieks, daudzu grāmatu autors un viens no Latvijas Fotogrāfijas muzeja izveidotājiem – Pēteris Korsaks (1937–2024), liecina tiešsaistes žurnāla "FK Magazine" sociālajos medijos publicētā informācija.
Performance kā instruments sarežģītajiem, vārdos neizsakāmajiem jautājumiem. Stāsta festivāla «Starp...
Performance kā instruments sarežģītajiem, vārdos neizsakāmajiem jautājumiem. Stāsta festivāla «Starptelpa» dalībnieces
Starptautiskais performances mākslas festivāls "Starptelpa" (23.05.–02.06.) arī šogad piedāvā plašu un daudzveidīgu programmu. Tajā piedalās gan pašmāju performances autori, gan arī daudzskaitlīgi, atzīti ārvalstu viesi. Šoreiz festivāla tēma ir "Rītdienas dumpinieki" – pretošanās pastāvošajai, rakstītajai un tikai nojaušamajai kārtībai, robežu apstrīdēšana un paplašināšana, to darot ar skatu nākotnē – visdrīzāk, distopiskā. Gatavojoties festivālam, uzrunāju trīs mākslinieces: Luelinu Reihmani (Vācija), Heteri Sinkevidžu (ASV) un Lorēnu Bari Holšteinu (Lielbritānija), jautājot par performances būtību, viņu radošo ceļu un ieskatu tajā, ko katra piedāvās īpaši Rīgas skatītājiem.
Lai uzzinātu ko jaunu, jānonāk apstākļos, kuros iepriekš nav būts. Saruna ar mākslinieci Amandu Ziem...
Lai uzzinātu ko jaunu, jānonāk apstākļos, kuros iepriekš nav būts. Saruna ar mākslinieci Amandu Ziemeli
Amanda Ziemele 2021. gadā par personālizstādi "Kvantu matu implanti" saņēma Purvīša balvu, bet šogad ir Latvijas pārstāve 60. Starptautiskajā mākslas biennālē Venēcijā ar ekspozīciju "O day and night, but this is wondrous strange…and therefore as a stranger give it welcome". "Tas ir diezgan nekonvencionāls nosaukums, jo ir veidots dialoga formā. Bet tas tieši paredz sarunu vai atvērtību, kas nozīmē, ka nosaukums nav kā virsraksts, kura apakšā kaut kas ir, bet drīzāk kā starptelpas radītājs, kurā var domāt, kas notiek," LTV raidījumā "Kultūrdeva" stāsta māksliniece.
«Tas nevienam nav vajadzīgs.» Ko glabā kombināts «Māksla»?
«Tas nevienam nav vajadzīgs.» Ko glabā kombināts «Māksla»?
Gaujas iela 1, Brasas apkaime. Pirms simt gadiem te sāka iekārtot darbnīcu, lai zāģētu akmens figūras Brāļu kapiem, kas tika būvēti iepretī. Te strādāja pats Kārlis Zāle. Milzīgais zāģis, ar kuru viņš zāģēja Allažu šūnakmeni, vēl joprojām ir šeit, rūsē. Bet vēl te ir vecmeistars, akmeņkalis Dzintars Gailis, un krātuve ar artefaktiem, kas 90. gados izrādījās nevajadzīgi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd