«Survival Kit» šogad notiks gan Vecrīgā, gan Pārdaugavā

Pulcējot vairāk nekā 30 māksliniekus, "Survival Kit 15" noritēs no 6. septembra līdz 6. oktobrim, festivāla 15. gadskārtā apdzīvojot Rīgas vecpilsētu un Pārdaugavu, informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC).

"Festivālam "Survival Kit" ir izdevies izdzīvot jau 15 gadus, kļūstot par vienu no pamanāmākajiem laikmetīgās mākslas notikumiem Baltijas reģionā. Šo gadu laikā festivāls ir kartējis Rīgas tukšās ēkas un iezīmējis pilsētas attīstības trajektoriju," izceļ LLMC direktore Solvita Krese.

"Survival Kit 15" noritēs trīs vietās, atsedzot festivāla notikumus caur dažādu ēku tipiem un to vēsturi – greznajā eklektiskās gotikas stila namā Vecrīgā, Amatu ielā 4, kultūrtelpā "Smilga" – pagājušā gadsimta modernisma paraugceltnē Āgenskalnā, kā arī mūsdienīgā dzīvojamā ēkā Strazdu ielā, kas iekļaujas rajona vēsturiskajā koka apbūvē.

Kurators Jusi Koitela
Kurators Jusi Koitela

"Survival Kit 15" mākslinieciskā vadība uzticēta somu kuratoram Jusi Koitelam (Jussi Koitela), kurš festivāla šīgada konceptu ietver vārdā  "mērījumi", aicinot pētīt zināšanu rašanās dabu un to, kā daudzveidīgās zināšanas veido atšķirīgu realitāti pilsētas iedzīvotāju kopienās.

"Zināšanas par pilsētu veidojas ne tikai no personiskas izjūtas, bet arī no kopienu vienojošas pieredzes un vērtībām. Mēģinot izsekot dažādām kopsakarībām, tagadnes, pagātnes un nākotnes notikumu attīstības ceļiem, "Mērījumu" apmeklētāji tiks ievilkti alternatīvu vēsturu, patiesību un situatīvu zināšanu tīklojumā," par festivāla ideju stāsta Jusi Koitela.

Mērot, pētot un aptverot zināšanu daudzveidību, vairāk neka 30 Latvijas un ārvalstu mākslinieki savos darbos reaģēs uz zināšanu veidiem, kas ietekmē pilsētas iemītnieku dzīves, caurvijot pilsētas infrastruktūru, ēkas, dabu, kultūru, sociālo, politisko un vides sfēru.

"Survival Kit 15" mākslinieki: Sajjad Abbas, Malin Arnell, Mar Fjell, Monia Ben Hamouda, Linda Boļšakova, Monika Czyżyk, Neil Luck, Jeremy Deller, Renée Green, Fabien Giraud, Raphaël Siboni, Toril Johannessen, Jaana Laakkonen, Kristoffer Ørum, Gerda Paliušytė, Yuri Pattison, Rena Rädle, Vladan Jeremić, Luīze Rukšāne, Vidha Saumya, Līga Spunde, Isabella Solar Villaseca, Lou Mouw, Laura Soisalon-Soininen, Shubhangi Singh, Jon Benjamin Tallerå, Luna Lund Jensen, Eero Yli-Vakkuri, Konstantīns Žukovs, Aimée Zito Lema.

Kā ik gadu festivālu papildinās arī plaša publiskā programma – diskusijas, performances, radošās darbnīcas, kā arī bērnu un jauniešu izglītības programma. 

"Survival Kit 15" organizē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Mondriāna fonds, Norvēģijas Laikmetīgās mākslas birojs, Dānijas Mākslas fonds, "Novum Riga Charitable Foundation", Itālijas vēstniecība Rīgā un Somijas vēstniecība Rīgā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti