Kultūra / Māksla
Atsacīties no liekā. Saruna ar mākslinieci Sandru Krastiņu
Atsacīties no liekā. Saruna ar mākslinieci Sandru Krastiņu
Izstāžu zālē "Zuzeum" šobrīd aplūkojama izstāde "Kur lai paslēpjās?" kurā izstādīti latviešu mākslinieku radītie darbi laika periodā no 1945. līdz 1990. gadam. Raidījumā "Kultūrdeva" viesojas izstādes kuratore Sandra Krastiņa, daudziem pazīstama arī kā viena no mākslas grupas "Maigās svārstības" dalībniecēm. Viņa uzsver, ka mākslai nav tikai dekoratīva funkcija, "māksla mums liek domāt par dzīvi. Par to, kāda ir dzīve varas apstākļos".
Dialogi, dīķi un portāli –  atklāj trīs dažādu žanru izstādes Jūrmalas muzejā
Dialogi, dīķi un portāli – atklāj trīs dažādu žanru izstādes Jūrmalas muzejā
No 20. marta Jūrmalas muzeju piepilda trīs žanru un izteiksmes līdzekļu ziņā atšķirīgas izstādes. Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu darbi, mākslinieces Annas Laicānes daudzveidīgās mākslas darbu veidošanas tehnikas, kā arī dubultizstāde, kurā vienkopus vērojami gan latviešu mākslinieces Ievas Liepiņas, gan lietuviešu mākslinieka Arvīda Brazdžūna darbi.
Leknais zaļums. Mākslinieces Laimas Eglītes daiļradē jauna aizraušanās – ainavu glezniecība
Leknais zaļums. Mākslinieces Laimas Eglītes daiļradē jauna aizraušanās – ainavu glezniecība
Māksliniece Laima Eglīte glezno jau daudzas desmitgades un iemīļota vairāku paaudžu skatītāju vidū – gan ar savām plastiskajām un izjustajām figurālajām kompozīcijām, gan labsirdīgajām un emocionālajām grāmatu ilustrācijām un nu jau par klasiku kļuvušo animācijas filmu "Kabata". Taču ainavu glezniecība viņas daiļradē ir jauns pagrieziens. Sulīgie dabas skati galerijā "Daugava" ir viņas jaunākās personālizstādes "Murjāņi un.. par zaļu pat vēl zaļāks" centrā. Tie mijas ar Laimas Eglītes cilvēku vērojumiem un TV pārraidēs tvertu personību vaibstiem. 
Vai zini, kāpēc ir svarīgi darboties ar rokām?
Vai zini, kāpēc ir svarīgi darboties ar rokām?
Pēdējos mēnešus, kopā ar Daigu Rudzāti strādājot pie tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres personālizstādes "Vecums rotaļājas," kas iekārtota kultūrtelpā "Ola Foundation", mēs ļoti daudz laika pavadījām sarunās ar Edīti. Divas lietas, kas mūs patiesi sajūsmināja – Edītes joprojām ārkārtīgi asais prāts un spēja ar savām rokām radīt brīnišķīgus, detaļu smalkumā niansētus darbus.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd