Kultūra / Izklaide
Santa Klausi Berlīnē ievada Ziemassvētku laiku
Santa Klausi Berlīnē ievada Ziemassvētku laiku
Vienā no Vācijas galvaspilsētas Berlīnes zooloģiskajiem dārziem noticis Ziemassvētku ieskaņas pasākums. Galvenie personāži tajā bija Santa Klausi, kas aicināja cilvēkus gūt prieku no šī laika, neraugoties uz Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem.
Mākslinieka Roberta Koļcova mammas sapnis par dēlu kā Rodēnu – tēlnieku ar lielām rokām
Mākslinieka Roberta Koļcova mammas sapnis par dēlu kā Rodēnu – tēlnieku ar lielām rokām
Raidījums “Daudz laimes, jubilār!” ar mākslinieku Robertu Koļcovu tiekas Kalnciema kvartālā – vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, viņš dzīvo tepat blakus, otrkārt, viņš ir līdzstāvējis brāļu Dambergu koka arhitektūras kompleksa izveidei (arī pašlaik te pie sienām ir Koļcova filozofiskās un zeltaini erotiskās gleznas), un, treškārt, Koļcovs pats ir kā koka arhitektūras māja, kurā apvienojas gan vīrišķība un stabilitāte, gan siltums un romantika. Jau pats pirmais stāsts par Robertu ir noslēpumaini romantisks. Proti, mākslinieka mamma, vēl gaidībās esot, daudz staigājusi pa izstādēm, sapņodama, ka viņai būs dēls, tēlnieks kā Rodēns, ar lielām rokām.
Aktrise Madara Botmane: Laime ir izvēle
Aktrise Madara Botmane: Laime ir izvēle
Grūti pateikt, kas Madara Botmane ir vairāk – aktrise vai tērpu māksliniece. Viņa, absolvējusi gan Kultūras (2011), gan Mākslas akadēmiju (2017), arī balvas saņēmusi abās jomās. Uz interviju ciklā  "Daudz laimes, jubilār!" ierodas smiekliem dzirkstot, gaiši brūnā, ķermeņa kustības iezīmējošā adītā tērpā un tam pieskaņotos gaišos zābakos. Tas neļauj vienaldzīgam palikt arī Andrejam Volmāram, raidījuma vadītājam. Diezgan spilgti zaļajās Madaras acīs, kurās, kā pati apgalvo, esot arī brūni punktiņi, iezaigo izaicinājuma prieks, un saruna var sākties.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd