Kultūra / Izklaide
Ko tu proti, Latvija? LTV izsludina Latvijā lielāko talantu meklēšanu
Ko tu proti, Latvija? LTV izsludina Latvijā lielāko talantu meklēšanu
Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi jaunu pieteikšanos košajam talantu šovam “Ko tu proti, Latvija?”. Līdz 11. novembrim vietnē www.lsm.lv/kotuproti ikvienam ir iespēja pieteikt savu pārsteidzošo talantu, lai nākamā gada pavasarī to parādītu visai Latvijai. Talants, kas saņems vislielāko skatītāju atbalstu šova finālā, iegūs galveno balvu – 1000 eiro savu prasmju attīstīšanai.
Par ko cilvēki smējās, lasot žurnālu «Dadzis»?
Par ko cilvēki smējās, lasot žurnālu «Dadzis»?
Humora un satīras žurnāls “Dadzis” bez pārtraukuma iznāca gandrīz 40 gadu – laikā no 1957. līdz 1995. gadam. Tas bija populārākais izdevums Latvijā, kurā tika publicētas karikatūras, humoreskas, satīriski raksti par birokrātiem, dažādām nolaidībām, krāpniekiem un likumpārkāpējiem, kā arī lasītāju iesūtītās vēstules par viņu piedzīvotajām nejēdzībām. Žurnāls centās nebūt tikai pasīvs sociālu un politisku norišu vērotājs, bet provocēt reālas pārmaiņas sabiedrībā jeb, kā vēstīja “Dadža” princips, “ne tikai izsmiet nebūšanas, bet durstīt tik ilgi, kamēr tās ir novērstas.”
Rīgas kultūras dzīve skaņās  – «Tīrkultūras» radio māksla galerijā «Alma»
Rīgas kultūras dzīve skaņās – «Tīrkultūras» radio māksla galerijā «Alma»
5. oktobrī pulksten 12.00 interneta audio projekts "Tīrkultūra" izstādes "Unexpected Sources Audio Gallery" ietvaros galerijā "Alma" atklās jaunu radio mākslas instalāciju. To veido 20 interneta radio platformu atskaņojums mobilajās ierīcēs, kas, novietotas uz statīviem, raida globālus skaņu rokrakstus – pasaulē atzītu dīdžeju un melomānu veidotas epizodes, lai pievērstu uzmanību patstāvīga un neatkarīga interneta radio nepieciešamībai mūsu galvaspilsētā, informēja rīkotāji.
Sabiedrībā pazīstami cilvēki LTV7 ēterā mācīsies dejot pārraidē «Dienaszagļu rīta rosme»
Sabiedrībā pazīstami cilvēki LTV7 ēterā mācīsies dejot pārraidē «Dienaszagļu rīta rosme»
Zilajos ekrānos no 30. septembra katru ceturtdienu pulksten 21.45 LTV7 zibēs "Dienaszagļu rīta rosme". Mārtiņš Mielavs kopā ar sabiedrībā pazīstamu viesi mēģinās apgūt Elīnas Gediņas veidoto Imanta Kalniņa dziesmas "Svētku diena" horeogrāfiju. Rūpīgi sekojot līdzi visiem astoņiem raidījumiem, arī skatītāji varēs apgūt nemaz ne tik vienkāršo deju.
Foto: Dejotāji no visas Latvijas Ķemeru purvā uzbur deju rakstus
Foto: Dejotāji no visas Latvijas Ķemeru purvā uzbur deju rakstus
25. septembrī 32 deju kolektīvi no dažādiem Latvijas novadiem, vairāk nekā 500 dejotāju, satikās Lielajā Ķemeru tīrelī, lai rudenīgā akcijā “Purva burvis” uz šaurajām koka laipām izdejotu dažādus deju fragmentus, informēja Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji.
«Liepājas Mākslas forumā» atdzimst klubs «Kursa»
«Liepājas Mākslas forumā» atdzimst klubs «Kursa»
"Atgādināt par kopābūšanas siltumu’" – ar šādu vēstījumu aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājā norisinājās pēc kārtas septītais "Liepājas Mākslas forums", kura galvenais vadmotīvs šajā Covid-19 pandēmijas laikā bija izteikts vienā vārdā – "de-izolācija". Ja tradicionāli festivāls lielākoties norisinās koncertzāles "Lielais dzintars" telpās, tad šogad, akcentējot kopābūšanas tēmu, foruma pasākumi notika arī pilsētas skvēros, kultūras namā "Wiktorija", kā arī leģendārajā klubā "Kursa", kurā mūzikas skaņas nebija dzirdētas jau vairākus gadu desmitus.
Miķeļdiena brīvdabas muzejā – tradīcija un iespēja iegādāties labumus
(papildināts)
Miķeļdiena brīvdabas muzejā – tradīcija un iespēja iegādāties labumus (papildināts)
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 26. septembrī atzīmē Miķeļdienu. Muzeja teritorijā notiek dažādas aktivitātes – gada tirgū nopērkami dažādi Latvijas ražotāju un amatnieku sarūpēti labumi, visas dienas garumā teritorijā muzicē folkloras kopas, notiek radošās darbnīcas un aitu izstāde. Pasākumu šodien apmeklēja daudz ģimeņu ar bērniem – dažiem šis gadatirgus ir ikgadēja tradīcija, bet citi steidza iegādāties dažādus labumus.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd