Šonedēļ svētki. Ko nepalaist garām kultūras piedāvājumā?
Šonedēļ svētki. Ko nepalaist garām kultūras piedāvājumā?
4. maija kultūras programma apliecina, ka kultūra ir tā joma, kur vislabāk sajust, kas ir mūsu valsts dvēsele. Latvietis jau neteiks tā tieši, kas sāp, kas gruzd, kas iedvesmo. Smaidi socīšos dažiem ir vairogs, citiem pašreklāma, kas uzpucēta skaistam mirklim. Dzīves realitāte ir dažāda. Par to vērts atcerēties arī, klājot svētku galdautu. Brīvdienu kultūras izvēles iesaka kinokritiķe, "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Daira Āboliņa.
Iekāre, džezs un dzeja – kultūras izlase šai nedēļai
Iekāre, džezs un dzeja – kultūras izlase šai nedēļai
Dzeja Jelgavā, džezs Jūrmalā un drosmīga izstāde Rīgā – šīs nedēļas notikumu izlase ir kā pats pavasaris, ar spilgtām smaržām un atmošanās sajūtām, kurās netrūkst izaicinājumu. Notikumus iesaka Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.
Baltijas māksla, kino un deja – trīs pieturpunkti šai nedēļai
Baltijas māksla, kino un deja – trīs pieturpunkti šai nedēļai
Šīs nedēļas kultūras izlasē – trīs notikumi, kuros izzināt Baltijas mākslas vēsturi un pieredzēt jaunāko kaimiņvalstu skatuves un kino laukos. Rīgā viesojas izrāde "Body of Dreams" no radošās telpas "Elektron.art" Tallinā, festivāla "2Annas" programmā vērts nepalaist garām Baltijas īsfilmu konkursa skates, bet pavasara brīvdienu ceļojumam iedvesmot var izstāde "Mēs to nedarām" Viļņas "MO muzejā".
Svētku nedēļā bez lāpām un himnas. Iesakām kultūras notikumus
Svētku nedēļā bez lāpām un himnas. Iesakām kultūras notikumus
Latvijas Radio žurnālistei, sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas loceklei Justīnei Savitskai oficiāli un patriotiski svētku pasākumi nav tik saistoši kā alternatīvi, bet ne mazāk jaudīgi notikumi. "Piedodiet, šajos ieteikumos bez gājieniem un svētku koncertiem," raksta Justīne.
Literatūras zīmē – notikumus kultūrā iesaka rakstniece Ilze Jansone
Literatūras zīmē – notikumus kultūrā iesaka rakstniece Ilze Jansone
Šīs nedēļas kultūras notikumi galvenokārt literatūras zīmē – beidzot sagaidīta filmas “Dvēseļu putenis” pirmizrāde, tiks atzīmēta Kārļa Skalbes 140. jubileja, pārlasāms daudzšķautnains katalāņu romāns, un arī Jāņa Šneidera gleznojumi atklāj detaļu svarīgumu. Par to visu sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas locekles, rakstnieces Ilzes Jansones ieteikumi.
Nozīmīgi un neatkarīgi – intelektuālus notikumus šonedēļ iesaka Toms Treibergs
Nozīmīgi un neatkarīgi – intelektuālus notikumus šonedēļ iesaka Toms Treibergs
Filma par avangarda māksliniekiem padomju laikā, mākslinieču – feministu izstāde mūsdienās, neatkarīga un melanholiska rokgrupa un jauno literātu pirmie lasījumi – tam visam uzmanību veltīt iesaka sabiedrisko mediju balvas „Kilograms kultūras” žūrijas loceklis, Latvijas Radio kultūras žurnālists, dzejnieks un etīžu teātra "Nerten” dalībnieks Toms Treibergs.
Ērmaņu muiža – kultūrvieta visiem, kas izslāpuši pēc kvalitatīvas mūzikas
Ērmaņu muiža – kultūrvieta visiem, kas izslāpuši pēc kvalitatīvas mūzikas
Sabiedrisko mediju portāls LSM.lv turpina pieņemt pieteikumus “Kilograms kultūras” nominācijai “Kultūrvieta”. Raidījums “Kultūras ziņas” piedāvā iepazīties ar jau izvirzītajām kultūrvietām. Viena no tām – Ērmaņu muiža Alūksnes novada Malienas pagastā. Tajā jau vairākus gadus saimnieko un kultūrdzīvi uztur komponists, pasniedzējs un mūziķis Uģis Prauliņš.  
Skaudru lasāmvielu, izaicinošu izrāžu skati un izstādes (par) sievietēm iesaka Henrieta Verhoustinsk...
Skaudru lasāmvielu, izaicinošu izrāžu skati un izstādes (par) sievietēm iesaka Henrieta Verhoustinska
Ja pludmales, meža pastaigu un liderīgas omas laikā – vasarā - var aizbildināties, ka prāts nenesas ne uz ko nopietnu, tad rudens ļauj apstāties, aizdomāties, ielasīties un ieskatīties. Neatkarīgā Ģertrūdes ielas teātra jubilejas izrāžu skati, grāmatu par kultūras traumām, feministu izstādi, bet atslodzei – arī dāmu krinolīnus aicina novērtēt Latvijas Televīzijas kultūras žurnāliste, teātra kritiķe un sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas locekle Henrieta Verhoustinska.
Alūksnes muižas parks  – kultūrvieta nesteidzīgām pastaigām
Alūksnes muižas parks – kultūrvieta nesteidzīgām pastaigām
Sabiedrisko mediju portāls LSM.lv turpina pieņemt pieteikumus “Kilograms kultūras” nominācijai “Kultūrvieta”. Raidījums “Kultūras ziņas” piedāvā iepazīties ar jau izvirzītajām kultūrvietām. Viena no tām – Alūksnes muižas parks, kur pēdējo gadu laikā atjaunotas un restaurētas vairākas celtnes no baronu fon Fītinghofu dzimtas mantojuma.